La Galia era una noia de 25 anys que va desaparèixer el dissabte i que aquesta setmana, després de gairebé tres dies buscant-la, han trobat el seu cos sense vida. Aquesta jove era una aficionada a l'art i estava a punt d'acabar la carrera universitària de Belles Arts, però per causes que encara s'estan investigant, es va treure la vida, uns fets que han causat gran commoció a la Corunya i a Pontevedra, on era molt coneguda.

La Galia era d'origen sahrauí i estava molt compromesa amb la lluita per aconseguir que el seu país sigui lliure. Fa uns anys, va anar a viure amb una família d'acollida a O'Porriño (Pontevedra). 

Galia TW
Han trobat el cadàver de la Galia en una zona de difícil accés a prop d'on va desaparèixer: la hipòtesi de la Guàrdia Civil és que es va suïcidar i la investigació continua oberta

Va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Carballo

Segons explica La Voz de Galicia, aquesta jove de 25 anys tenia molt potencial artístic, motiu pel qual, va cursar els estudis universitaris enfocats en el món de l'art i la cultura.

De fet, li encantava pintar i en moltes de les seves obres reflectia la guerra per la llibertat del poble sahrauí. Feia un temps que s'havia mudat a casa la seva parella a Carballo, que va ser on se li va perdre el rastre el dissabte a la tarda.

Alegre, extrovertida, i amb un gran talent artístic

La gent del seu voltant la descriu com una persona alegre, extrovertida, i amb un gran talent artístic, un talent que havia plasmat en moltes exposicions a centres culturals i activitats universitàries.

Els seus amics i familiars es van començar a preocupar en veure que no tornava a casa

El seu rastre se li va perdre el dissabte a la tarda, va dir a la seva parella que anava a donar una volta pels voltants del municipi, però les hores anaven passant i no arribava, motiu pel qual es va començar a preocupar.

La Guàrdia Civil té una investigació oberta per esclarir les causes de la mort: tot apunta a un suicidi

Els seus amics i familiars van posar una denúncia per desaparició a la Guàrdia Civil, que van obrir un fort dispositiu per localitzar-la com més aviat millor.

Van trobar el seu cadàver en una zona de difícil accés de Carballo

Després de més de dos dies buscant-la, el dilluns van trobar el seu cadàver en una zona de difícil accés i tot apunta que es va suïcidar ingerint pastilles, ja que va deixar una carta acomiadant-se de tothom.

Així i tot, la investigació continua oberta per esbrinar les causes de la mort i esclarir els fets, encara que tot apunta que s'ha tret la vida i es descarta que hi hagi la implicació de terceres persones.