Quincy Promes, futbolista de l'Spartak de Moscou rus, està sent processat pels responsables del Ministeri Públic dels Països Baixos per un cas d'intent d'assassinat. L'esportista hauria apunyalat el seu cosí l'any passat durant una festa en la qual hi havia diversos membres de la seva família.

La policia dels Països Baixos hauria aconseguit accedir a les trucades del mòbil de Promes i en una xerrada amb el seu pare, que ha estat revelada pels companys de NOS, el jugador de l'Spartak de Moscou hauria admès que va agredir el seu cosí amb un ganivet durant la festa i també va parlar sobre el pla que tenia i com anava a fer-ho.

En la xerrada de Quincy Promes amb el seu pare, l'esportista es va mostrar molt nerviós, però va confessar al seu progenitor com va actuar: "Si jo hagués estat tan borratxo, ho hauria fet al començament de la festa. Vaig esperar bé el moment". L'advocat del denunciant assegura que després d'escoltar aquesta confessió no té dubte que es tracta d'un intent d'homicidi contra el seu client, el cosí de Promes, també creï fermament que es tracta d'una acció premeditada.

Promes podria estar relacionat amb el crim organitzat

L'advocat defensor del cosí de Promes, Sven Birnoff, va parlar amb ENS sobre el cas i no va descartar la possibilitat que Quincy Promes estigui relacionat amb alguna banda de crim organitzat dels Països Baixos: "Aquest cas penal sobre l'apunyalament no encaixa en la imatge del que normalment recullen les autoritats neerlandeses. Promes està d'alguna manera involucrat en una investigació sobre crim organitzat. Encara que el seu paper o relació no la sabem de moment", ha dit.

Quincy EP (2)

Quincy Promes / Europa Press

El lletrat que s'encarrega de la defensa del futbolista es va mostrar molt confiat, encara que la policia hagi aconseguit les trucades en les quals Promes confessa haver atacat el seu cosí i diu que el seu client "serà absolt" d'un cas que ha commocionat al futbol als Països Baixos.

La reacció de l'Spartak de Moscou

L'equip de Promes no s'ha manifestat respecte a l'acusació d'intent d'homicidi al jugador neerlandès. Molts clubs de la lliga russa estan passant per un moment complicat per la guerra amb Ucraïna i la FIFA està treballant per ajudar els futbolistes que estimin a rescindir els seus contractes de forma unilateral per poder sortir del país.

El futbolista sempre ha estat molt polèmic. Malgrat això, és summament talentós i ha jugat en alguns dels equips més importants d'Europa. Va passar pel Sevilla en la temporada 2018/2019, jugant molt bé i destacant positivament. Després d'això va firmar per l'Ajax a canvi de 15,7 milions d'euros. El mes de febrer de 2021 l'Sparkat va pagar 8,5 milions d'euros per tornar a portar-lo a la capital russa, on ja havia jugat anteriorment.

Promes continua participant amb l'equip moscovita i aquest cap de setmana va anotar un gol en la victòria del seu equip en el derbi de Moscou que va enfrontar a l'Spartak i al Dimamo, un altre dels grans clubs de la ciutat juntament amb el CSKA i el Lokomotiv.

Les aptituds futbolístiques de Promes

El neerlandès és un jugador que pot actuar com extrem o mitjapunta. Té un gran domini d'ambdues cames i per això pot posicionar-se a ambdós costats. També destaca per la seva gran velocitat i habilitat amb la pilota per regatejar, superant fàcilment els defenses rivals.

Ha estat internacional amb els Països Baixos 50 vegades en què ha anotat set gols. Va ser convocat per jugar l'última Eurocopa a l'estiu de 2021, que es va disputar a diversos països diferents d'Europa. Encara que des d'aleshores no ha tornat a ser convocat per Louis van Gaal, el seleccionador de l'equip nacional.