L'Audiència Provincial de Madrid ha acordat suspendre l'ingrés a presó del futbolista Lucas Hernández a què s'enfrontava per un delicte de trencament de condemna en saltar-se l'ordre d'allunyament respecte a la seva dona a causa de "les seves circumstàncies familiars i socials".

Lucas Hernández, futbolista del Bayern de Múnich, no anirà a presó

Així consta a la interlocutòria en què els magistrats de la Secció 26 aproven el recurs interposat per la defensa de l'exjugador de l'Atlètic de Madrid contra l'ordre judicial d'ingrés a la presó.

El passat 18 d'octubre, el jugador francès es va presentar per sorpresa als jutjats Penals de la capital per recollir el requeriment d'ingrés a la presó. Esperava la decisió de l'Alt Tribunal madrileny, ja que demà havia d'ingressar a la presó que triés.

Ara, aquesta suspensió de l'execució de pena de sis mesos es prolonga per un període de quatre anys amb la condició que Hernández no cometi un nou delicte en aquells anys.

Ordre d'ingrés suspesa: haurà de pagar una multa

Segons el document, també es condiciona el suspens a què el futbolista del Bayern de Múnich pagui una multa en 240 quotes de 400 euros al dia. L'incompliment d'aquests deures podria suposar una revocació d'aquesta decisió i que s'executés la pena.

Els jutges justifiquen la seva decisió en "les seves circumstàncies familiars i socials, i els efectes que es pugui esperar de la mateixa suspensió de l'execució i del compliment de les mesures que fossin imposades".

La Sala subratlla que, examinat el seu full històric penal, si bé hi ha una condemna per delicte de lesions de l'any 2018, es refereix a fets de l'any 2015, i que des de la comissió del delicte de trencament de 13 de juny de 2017, "no consta la comissió de cap nou fet delictiu, cosa que pot valorar-se per considerar que en l'actualitat no és necessari esperar a l'execució de la pena per evitar que el penat delinqueixi".

Estava condemnat per trencar una ordre d'allunyament

Els fets pels quals s'enfrontava a la presó es remunten al 13 de juny de 2017 quan el jugador va trencar l'ordre d'allunyament sobre qui avui és la seva esposa, "dictada en condemna i plenament vigent".

El defensa de l'equip alemany no podia apropar-se a la seva llavors xicota després de ser condemnat per violència masclista per un incident entre els dos mesos abans.

Tanmateix, la parella va decidir viatjar de lluna de mel als Estats Units, i a se'ls va trobar junts a la tornada de Miami a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, fet que suposava que el jove havia violat la prohibició d'apropar-se a la seva dona a menys de 500 metres.

La seva dona i ell de lluna de mel als Estats Units

És per això que el desembre de 2019 el Jutjat Penal nº35 de Madrid va condemnar l'actual jugador del Bayern a sis mesos de presó i ara el Jutjat Penal d'executòries "entén que en aquest cas no es presenten els requisits legals per atorgar-li el benefici de la suspensió de la pena, ja que no és un delinqüent primari."

En aquest sentit, recordava que "ja consta una sentència ferma, de data 21 de març de 2017, del Jutjat Penal núm. 35 de Madrid per delicte de lesions en l'àmbit de violència de gènere i una altra sentència, també ferma, per un altre delicte de lesions en l'àmbit de violència de gènere, del Jutjat Penal núm. 5 de Móstoles".