Els Mossos d'Esquadra han detingut un individu que ha comès repetides infraccions i actes temeraris al volant. L'home, de 45 anys, va fugir d'un control policial i circulava borratxo contra direcció quan va acabar estampant-se contra un vehicle de la policia catalana. Després de l'accident, els agents van poder comprovar que, a més de les faltes ja comeses, l'individu tenia el permís de conduir retirat judicialment i el vehicle no havia superat la ITV. 

Els fets van succeir la matinada del passat dijous, 8 de juliol, a l'altura del municipi Pradell de la Teixeta (Priorat), però el punt final de la temerària conducció del detingut va ser a Falset, també a la comarca del Priorat, a Tarragona. Segons ha pogut saber El Diari de Tarragona, l'home circulava per la carretera N-420 quan va advertir un control policial d'alcoholèmia. En el moment en què els Mossos van fer-li senyals perquè s'aturés, l'home va decidir saltar-se el control policial i fugir del lloc dels fets. Davant aquesta situació, els agents dels Mossos d'Esquadra van activar un dispositiu per tal de detenir a l'home, que fugia a una gran velocitat

Els Mossos van perseguir el conductor durant 10 quilòmetres

La persecució va durar poc més de 10 quilòmetres, els que separen les localitats de Pradell de la Teixeta, on va emprendre la fugida el conductor, i Falset, on finalment va ser detingut després d'un aparatós xoc. En un primer moment, els Mossos volien aturar-lo perquè havien detectat dues infraccions en l'home: conduir sense cinturó i amb la ITV caducada. Amb la fugida d'aquest, els agents van sospitar que l'home, a més, estava sota els efectes de l'alcohol, i van posar en marxa el dispositiu per aturar-lo i identificar-lo. La persecució va finalitzar en una rotonda de Falset, quan l'home, després d'haver estat circulant contra direcció, va acabar xocant i estampant-se contra un dels vehicles policials. 

Conductor Fuig Control Estampa Cotxe Mossos
L'home, de 45 anys, va acabar estampant-se contra un vehicle dels Mossos d'Esquadra, després d'haver fugit d'un control i circular contra direcció. / Foto: Mossos d'Esquadra

El conductor excedia el límit d'alcohol permès

Els agents dels Mossos d'Esquadra, després del xoc, van procedir a identificar el temerari conductor i a practicar-li una prova d'alcoholèmia. El resultat, com era d'esperar, va ser positiu i molt elevat: l'home conduïa amb una taxa de 0,70 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. A més a més, com a curiositat, portava una cervesa de copilot, segons informa el mitjà tarragoní. 

L'individu cometia múltiples infraccions viàries

L'home, de 45 anys i veí del Priorat, ha estat detingut per haver comès múltiples infraccions de trànsit, un total de set. Així doncs, els agents dels Mossos d'Esquadra l'han detingut per un delicte de conducció temerària (per circular contra direcció), conduir sota els efectes de l'alcohol (taxa d'alcoholèmia positiva i molt superior al límit establert), danys (els causats al vehicle policial en xocar), desobediència a l'autoritat (l'individu va saltar-se un control policial i fugir, ignorant les ordres dels agents), circular sense el cinturó, amb la ITV caducada i amb el permís de conduir retirat per ordres judicials.