La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han hagut de rescatar un home després que es llancés al mar al oort de Barcelona en un desesperat intent per no acabar detingut. L’individu, d’origen marroquí, estava robant per la zona del Moll de la Fusta quan el van detectar, i va optar per fugir nedant.

 

Els fets van succeir la tarda del passat dia 1 de gener. La Guàrdia Civil va rebre una trucada a les 15:20 hores alertats de la presència d'un lladre que, després de ser enxampat pels vigilants de seguretat del centre comercial Maremagnum, es va llançar a l'aigua per evitar ser arrestat. En un primer moment va provar de fugir a peu, però els de seguretat i els agents de la policia portuària el van acorralar quan provava d'escapar pel Moll de la Fusta. Veient que no tenia escapatòria, va decidir saltar a l'aigua per intentar, d'aquesta manera, eludir la policia per mar. No va arribar molt lluny, però, ja que una embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil el va atrapar minuts després.

Amenaçava d'autolesionar-se

Els agents de la Benemèrita, ajudats pels Mossos d'Esquadra, van treure l'home de l'aigua i el van pujar a l'embarcació. El detingut estava molt alterat, assegurant que es tallaria amb una ampolla trencada si no el deixaven marxar. La policia va aconseguir emmanillar-lo i transportar-lo de nou al moll, i se'l va traslladar a un centre mèdic.

Salta al riu per no tenir carnet de conduir  

El lladre del port de Barcelona no és la primera persona a optar per vies de fugida inusuals. El passat mes de novembre, un home va saltar al riu Pisuerga, al seu pas per Valladolid, per evitar que la Policia Local esbrinés que estava conduint sense carnet i sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

Finalment, l'home va haver de demanar ajuda als mateixos policials dels quals fugia, ja que el fort corrent del riu li havia impedit arribar a l'altra riba, i estava en risc de morir ofegat. Després de treure'l de l'aigua i ingressar en un hospital per hipotèrmia, els agents el van detenir per un delicte contra la seguretat viària.