Michael Jackson va ser un dels artistes més mediàtics de la història de la humanitat. El conegut com a 'rei del pop' va ser tota una icona a tot el món i tot el que feia era comentat per tots els mitjans de comunicació de l'època. Fins i tot alguns experts afirmen que ha estat el millor cantant de tots els temps.

Amb els anys, va passar de ser un dels integrants dels Jackson 5, el grup que tenia juntament amb alguns dels seus germans, a ser tota una estrella mediàtica amb guanys milionaris que feia gires per tot el món. Els seus discos s'esgotaven poques hores després de sortir i totes les cançons que llançava eren èxits.

Tot i això, amb els anys la seva figura va començar a ser molt polèmica. Va començar a tenir una relació molt més distant amb els mitjans de comunicació i va ser acusat el 1993 per abús sexual a menors d'edat. El que va provocar que la seva vida privada fos molt més hermètica.

Jackson passava la major part del temps a casa seva, el famós ranxo de Neverland, que estava ubicat als afores de la ciutat de Los Angeles. En aquest espectacular habitatge l'estrella musical tenia tota mena de comoditats, però el que més destacava era un zoològic personal amb molts animals exòtics com a zebres, ximpanzés, elefants i lleons.

El polèmic zoològic de Michael Jackson

Els companys de The Sun han entrevistat a Adrian McManus, una dona que va treballar quatre anys al ranxo de Neverland, per preguntar-li sobre el que va poder veure a la casa de Michael Jackson, algunes de les seves declaracions més destacades són sobre els animals que tenia l'artista en el seu zoològic.

Algunes de les preguntes van ser sobre el mític ximpanzé de Michael Jackson amb què se'l va poder veure en diverses ocasions, aquest animal, anomenat Bubbles, es va fer molt famós després de veure l'artista amb ell en braços en algunes aparicions públiques davant dels mitjans de comunicació.

Michael Jackson i Bubbles Twitter
Michael Jackson i Bubbles / Twitter

Encara que es creia que Jackson tenia un gran afecte per Bubbles, quan el ximpanzé va començar a créixer va ser expulsat de la casa del cantant. McManus va explicar alguns detalls: "Bubbles no estava a la casa ni amb Michael quan vaig començar a netejar l'habitatge. No hi havia fotos de Michael i Bubbles a les habitacions, tampoc recordo en Michael parlant d'ell".

Malgrat això, Adrian McManus va decidir parlar amb Michael Jackson per preguntar-li sobre la seva coneguda mascota: "Michael em va dir que Bubbles era massa perillós per tenir-lo a casa seva, ja que ara era un adolescent i no podia controlar-se fàcilment. Em va dir: 'Adrian, Bubbles té la força de 35 homes, així que si alguna cosa surt malament, podria ser perillós'", va comentar.

Els empleats estaven assegurats per si tenien problemes amb els animals

McManus va declarar que tots els empleats de la casa estaven assegurats contra lesions que poguessin causar els animals del zoològic del ranxo de Neverland: "Hi havia cobertura per a qualsevol persona que fos mossegada pels animals. No sé si això va ser perquè alguna cosa havia succeït en el passat, però no em sorprendria", va dir.

També va voler parlar sobre l'estat en el qual es trobaven aquests animals: "Michael va dir que era un amant dels animals, però molts animals van ser maltractats. El zoològic no hauria d'haver estat allà perquè ningú no cuidava adequadament els animals i tot el personal estava en perill", va afirmar.

Finalment, va lamentar la mort de molts dels animals del zoològic de Jackson: "Els animals morien i desapareixien contínuament a Neverland, però inusualment es considerava normal. Ningú no semblava investigar o fer preguntes".