Els atacs d'animals salvatges poden ser extremadament perillosos. Alguns d'ells, com a ossos o taurons, tenen la capacitat de matar una persona adulta sense problemes. En algunes ciutats la seva situació geogràfica facilita aquest tipus de trobades i, desgraciadament, aquests enfrontaments es produeixen més freqüentment.

De fet, algunes espècies apareixen freqüentment a les grans ciutats, en entorns que no semblen els seus, però que per proximitat geogràfica a una muntanya o un bosc es produeixen. A Barcelona, per exemple, hi ha un problema amb la població de senglars en alguns barris limítrofs amb Collserola.

L'atac d'un coiot a una nena

L'atac d'un coiot a una nena petita el passat dia 28 d'abril s'ha tornat tot un fenomen a les xarxes socials per denunciar davant de les autoritats locals la presència d'aquests animals a les platges, ja que poden arribar a tenir una actitud molt hostil i ataquen si tenen l'oportunitat.

El coiot va atacar una nena en la popular Huntington Beach, una de les platges més freqüentades de Califòrnia. Els companys de Fox 11 van publicar un vídeo en el qual es pot veure el moment de l'atac d'aquest animal salvatge a una nena, que no ha estat identificada, però sembla tenir entre dos i tres anys.

Alguns membres de la policia del comtat d'Orange van anar fins al lloc dels fets després que els familiars de la nena denunciessin l'atac. Immediatament, van decidir que el millor per a la víctima era que la traslladessin fins a l'hospital, ja que tenia diverses ferides greus a la cara.

Les autoritats van emetre un comunicat en el qual van informar del succeït: "La nena va ser traslladada a un hospital local amb ferides greus, encara que la seva vida no corre perill." A la nit, els agents van tornar a anar a la mateixa platja i van veure dos exemplars de coiots junts, van intentar capturar-los, però només van poder ferir-los amb les seves armes. Al matí següent, un d'ells va ser trobat mort a la sorra d'una platja propera.

Els veïns de la zona estan farts dels coiots

Els companys de Fox 11 van entrevistar els veïns de la zona propera en la qual el coiot va mossegar aquesta nena petita per saber si aquest tipus d'incidents són freqüents i el seu creuen que hi pugui haver alguna solució.

Una dona que no ha volgut ser identificada es va mostrar molt molesta amb aquesta situació, a la que qualifica de "crítica". A més, afirma que fa molts de temps que succeeix: "Porto aquí 40 anys i aquest any ha estat el pitjor de tots".

Una altra dona va atendre Fox 11 per assegurar que aquest problema té una difícil solució, ja que els animals no s'espanten amb la presència dels humans: "Realment no ens tenen por en absolut, estan molt còmodes per la ciutat". En el seu comunicat de premsa, els policies van informar que han instal·lat més trampes a la zona en la qual va passar l'atac a la nena.