MasterChef és un dels programes més destacats de la graella de TVE. El concurs de cuina s'ha convertit a tota una icona televisiva des que el 2013 comencés amb la seva primera edició. Es van presentar al càsting unes 9.000 persones i hi va haver 15 finalistes que van competir per un premi de 100.000 euros, la publicació d'un llibre de receptes i un curs de cuina.

També hi ha hagut diverses edicions en les quals han participat nens en un format molt similar. Aquest concurs és conegut com a MasterChef Júnior i també ha resultat ser un èxit rotund. El que han tingut en comú totes les seves edicions és la presència de Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera que formen el jurat.

L'audiència mitjana del programa ha estat relativament alta en totes les seves edicions. De fet, mai no ha baixat del 15% i ha aconseguit un màxim d'un 23,1% del share en la seva vuitena temporada. Des de 2016 van començar amb un format nou que també va ser molt reeixit anomenat MasterChef Celebrity, amb la participació d'alguns dels famosos més mediàtics d'Espanya.

La polèmica amb MasterChef

En els últims dies han sorgit diversos rumors que apunten que és possible que MasterChef Júnior, la versió infantil del concurs, deixi de produir-se. Seria una decisió molt sorprenent tenint en compte l'èxit rotund que és cada setmana aquest xou de telerealitat.

Tot i això, alguns directius de TVE creuen que el format del programa està sent sobreexplotat. Els programes de cuina a la televisió s'han multiplicat en els últims anys i MasterChef ha deixat de ser nou i trencador com en els seus inicis.

Masterchef EP (2)

Concursants de MasterChef Júnior / Europa Press

La por dels directius de TVE és que l'audiència s'hagi cansat d'un format tan similar. A més, a l'haver versió per a adults, una altra de famosos i una de nens els espectadors podrien estar una mica saturats i potser volen nous programes amb formats nous i relacionats amb altres temàtiques.

Programes com '¿Te lo vas a comer?' o 'Pesadilla en la cocina' també tenen la gastronomia com a eix central del xou. A més, són extremadament populars i Alberto Chicote, el gran protagonista d'ambdues produccions, és ara una estrella mediàtica que presenta les campanades anualment.

Els jutges de MasterChef

Els encarregats de decidir qui són els guanyadors de cada edició des que s'estrenés el programa no han canviat. Samantha Vallejo-Nágera, Jordi Cruz i Pepe Rodríguez són professionals d'èxit de l'àmbit de la gastronomia. Tots ells tenen diferents estils i formes de pensar, però formen un molt bon equip que es complementa a la perfecció.

Samantha Vallejo-Nágera té una reeixida empresa que es dedica al càtering, ella és especialista a apostar per la cuina de qualitat i la bona presentació. De fet, és l'aspecte que més sol destacar als plats dels concursants.

Jordi Cruz és un dels xefs més destacats de la gastronomia espanyola. Als 24 anys va rebre la seva primera estrella Michelin i des d'aleshores no ha parat de guanyar premis i distincions. El ABaC Restaurant, del qual és el propietari, és tot un èxit i ofereix un menú degustació molt ben valorat per 225 euros.

Finalment, Pepe Rodríguez és un altre dels xefs més reconeguts del país. És el propietari d'El Bohío, un restaurant amb una estrella Michelin que aposta per combinar la cuina tradicional amb algunes noves tècniques i sabors d'avantguarda.