El programa Salvados de La Sexta ha tornat a posar en el punt de mira a Bárbara Rey, una de les presumptes amants de Joan Carles I. Ha estat l'entrevistat de diumenge passat qui va respondre directament sobre el tema al presentador, Gonzo. Es tractava d'Alberto Saiz, cap del CNI entre 2004 i 2009.

La fortuna de Bárbara de Rey, amant de Joan Carles I

Segons l'agent retirat, va ser sota el seu càrrec quan els presumptes xantatges de la vedet al rei emèrit es van acabar. Així ho declarava davant de les càmeres: "Sí que hi havia xantatge sobre la taula, no de diners públics, però d'accions en favor d'ella".

Bárbara Rey / EP

Bárbara Rey / EP

Detallant, explicava que Bárbara Rey "tenia accés a contractes de feina, publicitat, a canvi de no dir que havia tingut una relació íntima. Quan vaig arribar, em vaig trobar una situació totalment insostenible. El CNI no estava per a aquestes coses. Vam tancar el capítol, vam deixar de sentir els possibles xantatges, es van deixar de fer les accions d'influència a favor seu i l'assumpte va acabar".

Encara que en la mateixa entrevista assegurava que Rey no havia rebut diners públics i que el tracte era mitjançant contractes en una televisió pública com a Canal 9, no va confirmar les sospites que podria haver cobrat 600 milions de pessetes en 10 anys.

Programes i publicitat gràcies als xantatges

I malgrat que les incògnites segueixen superant les respostes, el tracte de favor cap a la presumpta amant de Joan Carles I li podria haver fet guanyar una fortuna, visible a través del seu patrimoni que, tanmateix, ha minvat en els últims anys.

Joan Carles I / Wikimedia

Joan Carles I / Wikimedia

Va ser el maig de 2019 quan Bárbara Rey va posar a la venda la joia de la corona: el seu gran xalet a la localitat madrilenya de Boadilla del Monte, una propietat de 474 metres quadrats i 687 de jardí, que comptava amb sis dormitoris, sis banys, habitació de servei, saló-celler, barbacoa i altres comoditats.

Propietats venudes a Marbella i Madrid

Quatre mesos més tard adquiria una casa de gairebé 130 metres quadrats i una plaça de garatge en una exclusiva urbanització de Marbella, propera al centre i punts més freqüentats de la ciutat de la Costa del Sol. Encara que ella no va revelar el preu, habitatges similars en el mateix complex es venien per xifres d'entre 800.000 i un milió d'euros.

A més, és copropietària d'un apartament en una altra urbanització de la ciutat malaguenya de menys de 60 metres quadrats, una mica més humil.

En èpoques passades se li van atribuir també un parell de propietats a la seva localitat natal de Múrcia, Totana, i el desembre de 2018, el mitjà El Español publicava que una de les seves cases, la que estava a peu de platja a Marbella, havia sortit a la venda per un milió i mig d'euros.

L'immoble, de 500 metres quadrats, dels quals 300 corresponien al jardí, que va ser adquirit per l'actriu 25 anys abans per 47 milions de pessetes, es va vendre finalment per 900.000 euros.

Addicció al bingo i ruïna amb Hisenda

Com la majoria de famosos de pa sucat amb oli de l'època, Bárbara Rey va haver d'enfrontar-se a Hisenda, tal com va explicar a Sábado Deluxe el 2014: "Les persones que s'obsessionen amb el bingo han perdut fins i tot propietats. Jo anava a primera hora fins que tancaven. Soc una persona molt solitària. No et puc donar una xifra, perquè m'he gastat molt en molts anys, però més d'un milió d'euros".

Segons es va poder esbrinar després, l'addicció va començar als 18 anys quan va arribar a Madrid i va empitjorar després del seu casament amb el domador de circ més famós d'Espanya, Ángel Cristo, amb qui va viatjar de lluna de mel a Las Vegas.