LeBron James és un dels millors jugadors de la història de l'NBA. Fins i tot hi ha alguns experts que el col·loquen per davant de Michael Jordan com la gran figura del bàsquet mundial. L'esportista de Los Angeles Lakers ha complert 37 anys recentment i està en un gran moment individual.

James és fill de Gloria, una dona que va tenir el jugador de bàsquet quan tenia 16 anys. A més, Anthony McClelland, el seu pare, és un exconvicte que es va desentendre de LeBron des del dia del seu naixement. Va haver de criar-se als barris conflictius d'Akron, una ciutat d'uns 200.000 habitants al sud de Cleveland.

Quan van veure que tenia talent per al bàsquet els responsables del St. Vincent-St. Mary High School van decidir oferir-li una plaça a la seva universitat. La seva trajectòria va seguir cap endavant i després va decidir fer el següent pas i presentar-se al draft de l'NBA.

El 2003 va ser seleccionat per la franquícia de la seva ciutat, els Cleveland Cavaliers. Va jugar allà fins a 2010, quan va decidir marxar als Miami Heat, equip amb el qual va guanyar dos campionats en quatre temporades. El 2014 va decidir tornar a Cleveland per ser campió amb el club que va confiar en ell quan era un debutant i ho va aconseguir el 2016. Des de 2018 és l'estrella de Los Angeles Lakers, amb els quals va aconseguir un nou títol el 2020.

La fortuna de LeBron James

Després de jugar 18 temporades a l'NBA, LeBron James ha aconseguit una fortuna enorme gràcies als seus contractes esportius i publicitaris, ja que moltes de les marques més importants del món volen que l'aler dels Lakers sigui la imatge de les seves campanyes.

El 2014 va firmar un contracte amb Los Angeles Lakers fins al final de la temporada 2022/2023. L'equip californià es va comprometre a pagar a James una quantitat de 39,2 milions de dòlars (34,6 milions d'euros) per cada campanya.

LeBron EP (2)

LeBron James / Europa Press

La primera vegada que va firmar un gran contracte va ser quan Nike li va oferir un patrocini de 90 milions de dòlars abans que debutés a l'NBA. Des d'aleshores no ha parat de generar diners fins a tenir una fortuna d'uns 880 milions de dòlars (770 milions d'euros).

De fet, segons informa Forbes, és el segon esportista que més gana per contractes publicitaris (86 milions de dòlars a l'any), únicament li supera Cristiano Ronaldo, el jugador del Manchester United.

En què gasta els seus diners LeBron James?

El jugador dels Lakers ha invertit en diverses institucions esportives. Té accions al Liverpool de la Premier League i en els Boston Red Soxs de la lliga de baseball dels Estats Units. A més, les sabatilles que porten el seu nom són models summament populars per a la marca Nike.

La casa en la qual viu habitualment està ubicada a Hollywood Hills, una de les zones més exclusives de tota la ciutat de Los Angeles. La seva mansió està valorada en uns 30 milions d'euros, és una edificació de 2.800 metres quadrats.

No és l'única casa que James té a la ciutat, ja que té dues mansions més en Los Angeles, una altra a Akron, la seva ciutat natal i tenia una més en Coconut Grove, al sud de Florida, encara que la va vendre el 2015 per 10 milions d'euros quan va marxar de Miami Heat.