La Guàrdia Urbana de Molins de Rei, al Baix Llobregat, ha desmantellat una plantació de marihuana que hi havia oculta en una antiga fàbrica abandonada al polígon industrial de la Riera del Molí. La nau, ubicada a la intersecció dels carrers Torre Balari i Narcís Monturiol, passava bastant desapercebuda perquè semblava tenir bastants anys, no tenia activitat industrial i es trobava en una zona poc transitada.

Els narcotraficants van intentar fugir de la plantació per les teulades

Diverses patrulles van començar a sospitar de l’existència del cultiu de marihuana a l’interior quan van passar per davant i a l’exterior de la nau hi havia una forta olor de cànnabis. Aquest dijous a primera hora del matí es va muntar un operatiu per inspeccionar-la i quan s’hi van apropar, van veure que hi havia cinc persones que van començar a córrer fugint del lloc per les teulades.

Dos dels fugitius es van precipitar a la nau contigua després que el sostre cedís i van haver de ser traslladats a un centre hospitalari amb diverses ferides. Els altres tres fugitius van haver de ser rescatats de la teulada pels Bombers de la Generalitat. Els agents de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei van inspeccionar l’antiga fàbrica, una nau de grans dimensions, on havien instal·lat la plantació de marihuana. Hi havia nou sales independents, vuit d’elles dedicades al cultiu, amb llums i ventiladors, i una novena per assecar els cabdells.

nau molins rei
Antiga fàbrica al polígon industrial de Molins de Rei on havien muntat una plantació de marihuana. / Foto: Google Maps

En l’operatiu, que es va allargar diverses hores, els policies municipals van aconseguir confiscar unes 4.000 plantes de marihuana i 28,4 quilos de cabdells. Els cinc traficants de droga van ser detinguts i han passat a disposició judicial. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació.