Quatre treballadors d'una gasolinera d'Almeria han resultat ferits de diversa consideració aquest divendres en una forta explosió que hi ha hagut a les instal·lacions. Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts de deu del matí, en una estació de servei ubicada a l'encreuament de les carreteres AL-3111 i A-7, entre les ciutats d'Almeria i Níjar. Segons han explicat alguns testimonis, els empleats estaven a l'arqueta d'un dels sortidors netejant els dipòsits de combustible quan s'ha produït la deflagració per motius que encara es desconeixen i que s'estan investigant.

Fins al lloc s'han desplaçat efectius de la Policia Nacional, de la Policia Local, dels Bombers d'Almeria i sanitaris del 061, però quan han arribat només hi havia una persona ferida que ha estat atesa al lloc dels fets i ha estat traslladada en ambulància a un centre hospitalari. Els altres tres ferits havien estat evacuats a l'hospital per mitjans propis abans de l'arribada dels serveis d'emergències. Segons ha confirmat la policia, dos dels ferits es troben en observació a l'Hospital Universitari Torrecárdenas d'Almeria, el tercer ha ingressat a l'UCI del mateix centre i el quart ha estat traslladat a Sevilla, on hi ha un hospital referència per a cremats. En aquests dos últims casos, les víctimes estan en estat molt greu i les seves vides corren perill.

La presència de gasos, possible causa de l'explosió

Després de l'explosió, s'ha avisat dels fets a Inspecció del Treball i al Centre de Prevenció de Riscos Laborals per determinar les causes del succés. Des de la Policia Nacional apunten que la principal hipòtesi és que l'explosió s'hauria produït per la presència de gasos en el punt on estaven treballant els empleats netejant els dipòsits.