Un forn de pa il·legal va provocar l'incendi en un pis de Salt que va deixar 23 persones ferides, una d'elles en estat crític. Els fets van tenir lloc el passat 5 de març, quan al voltant d'un quart de nou del matí es va calar foc en un pis de la primera planta d'un edifici del passatge Roger de Llúria. L'habitatge va quedar calcinat i les flames es van estendre per la façana, que també va quedar molt malmesa. Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar per apagar les flames, mentre vuit ambulàncies del SEM van atendre les 23 persones ferides. La gran majoria estaven en estat lleu, però dues persones van haver de ser traslladades a un centre hospitalari després que saltessin per escapar de les flames. Una d'elles va resultar ferida greu amb una cama trencada, mentre l'altra va acabar en estat crític.

L'estructura de l'edifici va quedar força afectada pel foc i alguns veïns van haver de ser desallotjats de l'immoble, concretament els de l'habitatge on s'havia iniciat el foc i el del pis inferior. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal de determinar les causes que havien originat l'incendi. Segons ha avançat el Diari de Girona, agents de la Policia Científica dedicats a la investigació d'incendis estructurals van fer una inspecció al pis on es va iniciar el foc a primera hora del matí del 5 de març. Després de recollir proves i indicis de l'escenari, els experts van arribar a la determinació que l'habitatge estava sent utilitzat de manera il·legal com un forn de pa.

Un forn de pa il·legal va originar l'incendi

La conclusió a la qual han arribat els investigadors és que el domicili tenia una doble funció. Per una banda, funcionava com un habitatge residencial en què hi havia persones vivint, però per l'altra banda també tenia una activitat comercial com a forn de pa il·legal. Allà, amb el forn que va acabar provocant el foc, fabricaven barres de pa que després venien i repartien per comerços de la zona. Un cop determinat què va provocar l'incendi, els investigadors ja han enviat el corresponent atestat policial amb les conclusions als jutjats perquè es prenguin les mesures judicials que es considerin oportunes contra el negoci il·legal i contra les persones que residien en aquest habitatge.