En ple moment d'inflació, quan provem d'augmentar una mica els nostres ingressos, potser no hem de buscar molt més lluny que dintre del nostre propi moneder. Els aficionats a la numismàtica no menyspreen cap mena de moneda, des de les antigues pessetes fins als actuals euros, i sense deixar fora els cèntims.

Malgrat ser les monedes amb menys valor en el dia a dia, algunes d’elles poden arribar a costar molts diners al mercat dels col·leccionistes. I és que moltes persones amants d’aquesta pràctica estan disposades a pagar una quantitat molt elevada per aquelles monedes considerades més rares o especials.

Les monedes de 5 cèntims més valuoses

Per una moneda de cinc cèntims de Bèlgica encunyada l'any 2004 podries aconseguir fins a 200 euros en una subhasta al portal Etsy. Un error a l'hora d'encunyar-les va ocasionar que tinguin una forta afluència de metall, i per això van ser retirades de la circulació i queden molt poques, cosa que afegeix al seu valor de col·leccionista. Això si, en el cas que la moneda presenti algun tipus de desgast o imperfecte, el seu valor pot baixar als 90 euros.

5 cèntims Bèlgica
Aquesta moneda de 5 cèntims de Bèlgica pot costar 200 euros. 

L'any 2002 es van encunyar unes monedes de cinc cèntims a Àustria que actualment estan valorades en 360 euros. Els experts en numismàtica aconsellen a les persones que tinguin una d'aquestes monedes a esperar un parell d'anys abans de posar-la a subhasta, ja que preveuen que el seu preu es revalori. El mateix any a Grècia van posar en circulació una moneda de cinc cèntims pel qual els col·leccionistes estan disposats a pagar al voltant de 420 euros.


💰 Tens alguna d’aquestes monedes de 2 euros? Et poden fer guanyar fins a 2.700 euros
 

5 cèntims Àustria
Els 5 cèntims encunyats a Àustria l'any 2002 es ven a 360 euros al mercat de col·leccionistes. 
5 cèntims Grècia
Els 5 cèntims grecs pel qual poden pagar 420 euros. 

Finalment, la moneda de cinc cèntims que més diners farà guanyar a la persona que la trobi al fons del moneder és una encunyada a França l'any 1999. Aquesta moneda presenta una lleugera deformació que va ocasionar que el govern del país la retirés de la circulació aquell mateix any. Per tant, ara mateix queden realment poc exemplars, i això ha fet que el seu valor arribi als 850 euros.

5 cèntims França
Aquesta moneda és la més valuosa de 5 cèntims.