El món de la numismàtica i el col·leccionisme de monedes pot arribar a moure molts diners. Els amants d’aquest tema busquen aquelles peces singulars i en bones condicions que siguin una autèntica relíquia i que poca gent té. Això fa que aquestes monedes tinguin un gran valor econòmic, molt superior al seu valor real, i que ens podria donar una bona alegria en temps de crisi econòmica.

No totes les monedes tenen el mateix valor. Com més gran sigui la tirada i més similar sigui a les altres, més baix serà el seu preu. En canvi, com més única sigui, més cara serà. Si el nombre de peces existents és molt baix o si és una edició limitada, el seu preu pot pujar molt. També si per algun motiu hi existeix un error de fabricació. Normalment, aquest tipus de monedes són commemoratives d’algun esdeveniment, país o personatge històric i les podem tenir a la cartera sense saber-ho i està perdent diners. Per exemple, per tres monedes de 2 euros que podrien arribar a tenir un valor econòmic d’entre 1.000 i 2.700 euros.

La moneda de 2 euros més cara del món

D’entre totes les monedes de 2 euros que existeixen a Europa, la que té un valor econòmic més gran és la que es va encunyar com homenatge a la princesa Grace Kelly a Mònaco. La seva producció està limitada a només 20.001 unitats i es va fabricar l’any 2007 per commemorar el 25è aniversari de la seva mort.  Aquesta peça en l’actualitat pot arribar a valdre aproximadament uns 2.700 euros.

Un error en la frase que apareix a la moneda fa pujar el seu valor econòmic

El Banc Central de Lituània va dedicar una moneda a la Reserva de la Biosfera de Zuvintas l’any 2021, però algunes peces incorporaven un text erroni. Concretament, van ser unes 500 unitats de les 500.000 que es van arribar a fabricar. En aquestes monedes es pot llegir "Laisvé, Vienybé, Gerové" en lloc de "Dievs, sveti, latviju" com hauria de ser. Per això el seu preu al món de la numismàtica és d’uns 2.000 euros.

Una moneda valuosa perquè se’n van fabricar molt poques

Una altra moneda de 2 euros molt valuosa i també fabricada a Mònaco és la que incorpora la imatge de la Fortalesa de la Roca del Principat. Es va emetre l’any 2015 per commemorar la celebració dels seus 800 anys. Només se’n va fer una tirada de 10.000 exemplars i n’hi ha molt pocs a la venda de forma simultània, motiu pel qual es pot arribar a pagar 1.000 euros per ella. Es tracta d’una moneda que amb el pas del temps encara va pujant més de valor.