La Fiscalia de Barcelona demana fins a 48 anys de presó per a l'excapellà de Sant Vicenç de Castellet, David Vargas, acusat d'haver estafat, almenys, set senyores d'edat avançada a les qui havia enganyat i manipulat per quedar-se amb els seus diners i, en alguns casos, les seves propietats. Vargas va ser expulsat del sacerdoci l'any 2014, però va continuar vestint l'hàbit de mossèn per fer l'efecte que continuava exercint, amb la intenció de guanyar-se la confiança de les àvies i poder aprofitar-se d'elles

Feia servir diversos mètodes per a obtenir el que volia. Per exemple, a una de les seves víctimes li va fer creure que Hisenda l'havia denunciat i es va oferir a encarregar-se de l'assumpte a canvi de diners en metàl·lic i altres objectes de valor com joies o pintures que després venia. En una altra ocasió, va casar una dona amb un home mort per poder cobrar ell l'herència. Per aquests casos i altres similars, l'excapellà Vargas està acusat dels delictes d'estafa, furt, extorsió, apropiació indeguda i tinença il·lícita d'armes, ja que entre les seves possessions van trobar una pistola per a la qual no tenia llicència. 

Tot i que les estades i els enganys variaven, sempre intentava aïllar les víctimes de les seves famílies, fins i tot arribant a convèncer-les d'anar a viure a residències per erigir-se com a l'única persona de confiança del seu entorn. 

També va estafar congregacions religioses 

Les seves víctimes no només eren àvies, però. Amb l'ajuda d'una altra persona, va estafar els Fills de la Sagrada Família, venent als membres d'aquesta congregació objectes que assegurava que havien pertangut al fundador de l'ordre, el pare Josep Manyanet. Un dels casos més destacats és la venda, per 8.000 euros, d'unes suposades restes del mossèn Manyanet en una urna falsament acreditada com obra de Gaudí.