Espanya és un dels països on la bigàmia, el fet d’estar casat amb dues persones a la vegada, està prohibit per la llei. Per poder tornar-se a casar una altra vegada, primer s’ha d’haver completat el divorci del matrimoni anterior. Tot i això, sembla que a algunes persones això no li importa gaire. És el cas d’un home de 44 anys que ha estat detingut a Logronyo per la Policia Nacional acusat d’estar casat amb dues dones a la vegada.

La investigació va començar el passat mes de juliol quan va ser el detingut qui es va presentar voluntàriament a la Prefectura Superior de La Rioja de la Policia Nacional per presentar una denúncia. L’home assegurava que algú s’estava fent passar per ell i li havien usurpat l’estat civil, ja que havia rebut una notificació d’un jutjat de la Corunya on el requerien per materialitzar un divorci. Ell, però, no sabia de quin matrimoni li parlaven.

L’home assegurava que no coneixia la dona i que la firma del document no era seva

En la seva declaració, l’home afirmava que no tenia res a veure amb el matrimoni que se li estava atribuint i que no coneixia la dona amb la qual suposadament estava casat. A més, assegurava que tampoc coneixia cap dels testimonis que haurien presenciat la boda i negava que la firma que apareixia en el document matrimonial fos la seva, dient que no sabia de qui podia ser, segons han explicat els cossos policials.

Els agents de la Policia Nacional van iniciar una investigació i van descobrir que l’home tenia antecedents policials i que constava que estava casat amb dues dones, cometent un delicte de bigàmia. El primer enllaç matrimonial va tenir lloc el setembre de 2007. Sense arribar a divorciar-se, es va casar amb la seva segona dona el juny de 2014. Els investigadors han conclòs que “el denunciat era conscient de la seva situació matrimonial i va simular un delicte d’usurpació d’estat civil”, motiu pel qual el van acabar detenint.