Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 32 anys per intentar entrar a robar en diversos pisos d'un edifici de Ripollet. L'individu va ser enxampat fent servir la tècnica dels marcadors, una de les més utilitzades en aquestes setmanes en què molts domicilis queden buits perquè els seus ocupants marxen uns dies de vacances. El lladre col·loca un fil prim amb cola des de la porta al marc i passades unes hores torna per comprovar l'estat de l'enginy. En cas que s'hagi trencat el fil vol dir que l'habitatge està ocupat, mentre que si es manté vol dir que no hi ha ningú a l'interior

Captat per una càmera de videovigilància

En el cas de Ripollet, però, el lladre no comptava amb el fet que un dels veïns tenia col·locat un sistema de videovigilància a l'espiell de la porta, que va gravar com feia servir aquesta tècnica. La càmera va enregistrar un home amb gorra posant marcadors a les portes el passat 10 de juliol. El veí va alertar els Mossos d'Esquadra, que van comprovar les imatges i van descobrir que havia fet el mateix dos dies diferents. Posteriorment, van comprovar les portes de tots els pisos i van veure que la gran majoria tenien el fil de cola a la porta.

Així doncs, agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Cerdanyola del Vallès van organitzar un dispositiu preventiu a l'exterior de l'edifici. Cap a les quatre de la matinada del 12 de juliol, van veure un individu caminant per la zona que coincidia amb les característiques físiques de l'home del vídeo. En veure la presència policial, el sospitós va llençar un tub de cola que portava a terra i va intentar fugir corrent. Els agents, però, el van poder aturar a la carretera de Barcelona. En escorcollar-lo, van trobar que també duia un plàstic dur en forma de targeta, una navalla i dos rossinyols, eines habituals per cometre robatoris amb força. Per aquest motiu, l'home va quedar detingut.