Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, de 31, 34 i 38 anys, com a presumptes autors de dos robatoris amb força a l'interior de domicilis que van tenir lloc la matinada del passat diumenge a la Seu d'Urgell. El veí d'un edifici del carrer Joaquim Viola Lafuerza va alertar els serveis d'emergències després que, en sentir uns sorolls al replà, veiés com unes persones desconegudes estaven forçant el pany de la porta d'un dels pisos de la sisena planta. Agents dels Mossos es van desplaçar fins a l'immoble i, gràcies a l'ajuda dels veïns, van poder accedir a l'interior i pujar fins a la sisena planta.

Els lladres encara eren dintre del pis

En arribar-hi, els policies van confirmar que la porta de l'habitatge havia estat forçada i que no tenia cap dels dos bombins. Com que la porta estava entreoberta, van accedir a l'interior del domicili amb precaució per si encara hi eren els lladres. Efectivament, els agents van trobar-hi tres persones amb qui van intentar parlar per saber si tenien relació amb el pis, però no parlaven el mateix idioma i no es podien entendre. 

D'altra banda, els agents dels Mossos també van comprovar que un altre dels pisos de la sisena planta també tenia la porta ajustada i amb evidències que l'havien forçat. En acabar-la d'obrir, van trobar-hi una part del bombí trencat i un tornavís. A més, al replà hi havia una làmina de plàstic dur que se sol fer servir habitualment per obrir portes que no han estat tancades amb clau. Els Mossos van identificar les tres persones que hi havia a l'interior de l'habitatge i els van escorcollar, trobant entre les seves pertinences una navalla múltiple, un joc de claus fixes i les claus d'un cotxe de lloguer.

Sota de les finestres d'un dels dos pisos assaltats, també hi van trobar una bossa amb cinc rossinyols, un tornavís i claus tipus colze. La principal hipòtesi és que van llençar les eines per la finestra en veure's sorpresos. A més, al cotxe de lloguer que feien servir hi havia dos telèfons mòbils, un altre tornavís i el contracte de lloguer a nom d'un dels lladres. Finalment, els tres sospitosos van ser detinguts per un delicte de robatori amb força i han passat a disposició judicial.