L’Òscar tenia 38 anys i aquesta matinada li han clavat diverses ganivetades fins que l’han matat, just davant de la casa on vivia, a la urbanització de la Baronia del Montseny, del terme municipal de Vallgorguina, al Vallès. Els Mossos d’Esquadra han pogut detenir un home, que el relacionen amb el crim, i ho vinculen a una disputa entre els dos. De moment, el secret de sumari impedeix conèixer més detalls del cas, si bé fonts de la investigació han explicat les informacions que s’han pogut saber fins ara. La investigació segueix oberta per aclarir què pot haver motivat l’enfrontament entre els homes, quina relació tenien i què feia de festa a casa de la víctima.

Feia uns cinc anys que aquest home de nacionalitat espanyola vivia en aquesta casa molt deteriorada d’aquesta urbanització al peu de l’AP-7 i tot i que no tenia molta relació amb els veïns, era prou conegut. Sobretot per l’enrenou que feia a casa seva -uns baixos i un pàrquing- on vivia de lloguer si bé feia mesos que no el pagava. Les festes que organitzava s’allargaven fins altes hores de la matinada i els veïns n’estaven cansats.

Festa fatal a Vallgorguina

Aquest divendres de matinada, quan faltava un quart d’hora per les tres, uns veïns que viuen davant d’ell han trucat al 112. La festa no era com la de cada dia. Aquesta matinada l’enrenou era molt més gros. Dues persones saltaven pel carrer, feien soroll, es barallaven i un d’ells ha acabat estirat a terra. En aquell moment els veïns poc es pensaven que acabaven de presenciar un homicidi. Un dels veïns, fins i tot, ha assegurat als seus familiars, de matinada, que l’endemà parlaria amb l’home per demanar-li que frenés les festes, que un dia hi hauria una desgràcia. No hi ha estat a temps.

 

Quan han arribat els Mossos han hagut de disparar a l’aire per intentar dissuadir un dels homes que hi havia a la festa que s’escapés cap al bosc. Portava un ganivet a les mans, l’arma que creuen que ha fet servir per ferir de gravetat un dels altres homes de la festa. L’han detingut, anava sota els efectes de les drogues i amb un elevat estat d’excitació, segons fonts de la investigació. L’altre home que quedava, estava a terra, tenia diverses ganivetades i no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida. Quan ja estava tapat amb la manta tèrmica a l’espera de l’arribada del jutge de guàrdia, han avisat als veïns que l’home que estava mort era l’Òscar, el seu veí. El detingut és un home, d’edat semblant, de nacionalitat estrangera però europeu. 

Festes, drogues i orgies a la casa ocupada

Els Mossos han assaltat la casa d’on havien sortit els dos homes que s’havien barallat per si hi quedava algú més. No hi han trobat ningú, tot i que els testimonis dels fets asseguren que podrien haver marxat entre el temps de la baralla, quan l’amfitrió ha quedat ferit a terra i ha arribat la policia. La casa ha quedat precintada pels Mossos d’Esquadra. El grup d’Homicidis de la regió policial metropolitana Nord n’ha assumit la investigació per intentar aclarir què ha passat. 

La casa precintada era punt de trobada de persones de tota mena, asseguren els veïns. Festes cada cap de setmana i alguns dies entre setmana. Persones drogades entrant i sortint o deambulant per la terrassa que hi ha sobre el pàrquing. I orgies amb grups d’homes que arribaven en taxi de vés a saber on. La festa ha acabat de la pitjor manera possible.