Després d’estar més de 24 hores fugat, després d’haver assassinat la seva mare a Ripoll, Gerard Pasamontes, va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra a tocar d’un restaurant de Les Llosses. La policia li seguia la pista, sabien que no podia ser gaire lluny, però van ser uns ciutadans que van donar la veu d’alerta quan el van veure travessar una carretera corrent. 

Detingut en una zona boscosa tocant a Ripoll

La policia es va mobilitzar i el van poder detenir. Després de ser interrogat a comissaria, on no va donar detalls de l’atrocitat que va acabar amb la vida de la seva mare, va passar a disposició judicial. El jutjat de Ripoll va ordenar l’ingrés a presó del jove, de gairebé 20 anys i de nacionalitat espanyola, acusat d’un delicte d’homicidi per haver matat la seva mare, la Maria Isabel Carpio, de 46 anys.

Gerard Pasamontes ha passat de fer una festa a casa amb una colla d’amics a dormir a la presó. Entremig, presumptament, va matar la seva mare a ganivetades i va passar una nit amagat al bosc. La història amb final fatal va arrencar dissabte al vespre al pis de l’avinguda del Ripollès, a tocar de la C-17, on vivia el jove i la seva mare. 

ACN / Ripoll

Agents dels Mossos d'Esquadra entrant al pis de Ripoll, on en Gerard va matar la seva mare (presumptament) / ACN

Aprofitant que la seva mare treballava de nit, va decidir organitzar una festa a casa amb una colla d’amics. Quan va arribar la dona cap allà a les vuit del mató, per causes que encara no estan clares, va agafar un ganivet de cuina i va matar la dona que l’havia portat al món, i amb qui ja havia tingut problemes anteriorment. En l'escorcoll i inspecció ocular del pis, els Mossos van trobar restes de la festa, restes del crim i també propaganda d'extrema dreta, una ideologia que, segons fonts de la investigació, el jove seguia.

El fill s’inventa una versió per exculpar-se

La va matar, presumptament, clavant-li quatre ganivetades al coll i donant-li cops per tot el cos, segons consta als informes forenses que formen part de la causa, oberta, de moment, com homicidi. I segons el testimoni de l’amic d’ell que estava al pis, el mateix Gerard va acceptar haver matat la seva mare. Però davant del jutge, i segons ha avançat la periodista Tura Soler, d’ElPunt Avui, el jove va intentar explicar una versió diferent. Una versió, però, que un dels veïns que va veure l’escena desmenteix. 

El jove va assegurar davant del jutge únic de Ripoll que les ganivetades mortals a la zona del coll se les havia provocat ella mateixa, i que ell només es va defensar i li va fer ferides amb un altre ganivet al cap, tot i que sense ferir-la greument. El jutge, a l’espera que avanci la investigació, no es va acabar de creure la versió de l’acusat i igualment va ordenar l’ingrés a presó.