Busquen el Gerard, un noi de 19 anys acusat d'haver assassinat la seva mare a Ripoll (Ripollès): després de matar-la ha fugit del lloc del crim i els Mossos d'Esquadra l'estan intentant localitzar.

Maten a Maria Isabel Carpio a Ripoll

Els fets han passat aquest diumenge en un pis del carrer número 27 de l'avinguda del Ripollès. Tot va començar quan la víctima, Maria Isabel Carpio, de 46 anys, tornava a casa després de passar la nit treballant.

Busquen a Gerard Pasamontes Carpio pel crim de Ripoll

Quan va entrar a casa, va veure que el presumpte autor dels fets, Gerard Pasamontes Carpio, de 19 anys, estava a la seva habitació amb un amic i van començar a discutir amb la dona, ja que hi havia alguns indicis que apuntaven que els dos joves estaven bevent i fumant.

Va ser en aquell moment quan va començar la brutal agressió i la víctima va sortir fins al replà per demanar ajuda. Un veí, que va sentir els crits, va sortir immediatament per ajudar-la i va poder veure com el Gerard, presumptament, apunyalava a la seva mare davant la presència del seu amic, segons explica El Punt Avui.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Els Mossos d'Esquadra busquen el Gerard Pasamontes com a presumpte autor de l'assassinat de la seva mare a Ripoll (Ripollès) / ACN

Un veí va veure l'apunyalament i va trucar a Emergències 112

El veí també va poder veure com el presumpte autor dels fets i el seu còmplice fugien del lloc dels fets. De fet, va ser el mateix veí qui va avisar a Emergències 112 per demanar ajuda. Tot i els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Nazi i amb antecedents per maltractar la seva mare

Els Mossos d'Esquadra van trobar l'arma del crim i van poder comprovar que l'habitació del Gerard estava plena d'objectes amb simbologia nazi i, de fet, ell mateix mostrava obertament a les xarxes socials aquesta ideologia. Els policies també van poder saber que el presumpte autor dels fets tenia antecedents, ja que maltractava a la seva mare.

Immediatament, després dels fets, els Mossos d'Esquadra van obrir un dispositiu per localitzar tant al Gerard com al seu amic com més aviat millor. Un dia després del crim, encara no els han aconseguit trobar i pensen que potser van agafar un tren després del crim fins a Puigcerdà (Cerdanya) per fugir fins a França.

Demanen col·laboració ciutadana als Mossos d'Esquadra per localitzar-lo com més aviat millor

No obstant això, no descarten cap hipòtesi i, per aquest mateix motiu, han demanat col·laboració ciutadana a les comissaries dels Mossos d'Esquadra per trobar el Gerard, a qui descriuen com un noi perillós, agressiu i que, a més podria anar armat amb ganivet, explica El Punt Avui

El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per un delicte d'assassinat o homicidi. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.