Aquest cap de setmana a Reus estava previst un concert punk il·legal en una nau abandonada. Finalment, per una operació conjunta entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, es va poder evitar, desmantellant la festa en poder localitzar la nau i tot l’equipament que s’estava preparant pel concert que havia de començar la nit del 5 novembre. 

La policia va rebre l’avís que s’estava organitzant una festa per xarxes socials i van iniciar un operatiu per intentar localitzar el lloc on estava prevista, evitant així que pogués arribar a començar. El dia quatre una patrulla va observar que en una nau abandonada -l'antic Dijoc- hi havia llum i, en accedir-hi, van confirmar que havien trobat el lloc on s’estava preparant la festa. Quan els agents van accedir-hi van veure que dues persones marxaven corrent, i no van poder ser interceptats.

Sala FESTA REUS 002
A l'interior de la nau es van trobar instruments i una barra / Cedida

Tot a punt: instruments i barra punxats il·legalment a la llum

A l’interior es va poder comprovar que tot estava llest per la festa prevista per l’endemà. Es van localitzar i intervenir diversos instruments musicals com bateries i guitarres, amplificadors i mescladors d'àudio, una nevera i begudes alcohòliques. Tot estava endollat de manera il·legal al subministrament elèctric. Els agents van trobar que també hi havia muntada una barra amb preus -cervesa i calimotxo a un euro- des d’on tenien previst vendre les begudes durant el concert.

Sala FESTA REUS 003
Imatge de l'interior de la nau abandonada on s'havia de fer la festa / Cedida

La inspecció del local també va permetre constatar la perillositat de les instal·lacions, asseguren els Mossos d’Esquadra. Diverses zones del sostre de la nau es troben apuntalades, amb risc de possible despreniment, i a terra es va trobar un forat d’uns 10 metres de profunditat tapat amb fustes, on haguessin pogut caure tots els punkis que estaven convocats al concert frustrat.

Investigació oberta

Per tal d’aclarir qui l’havia organitzat, i poder actuar contra ells, la policia catalana ha obert una investigació per identificar i localitzar els responsables del concert en aquesta nau abandonada de Reus. Segons les primeres investigacions no és el primer cop que es volia organitzar un concert d’aquest tipus de música, estil rave, en aquesta nau de la capital del Baix Camp.