La nit del dissabte a diumenge de la setmana passada la Guàrdia Urbana de Reus, amb agents de la seva unitat d'intervenció, la UEIR, van desmantellar una festa de més de 50 persones en una masia prop de la riera de l'Abeurada, entre Castellvell i la capital del Baix Camp, a tocar del barranc del Picarany. Quan la policia de la ciutat va poder accedir a la festa molts dels assistents van marxar corrents.

En total es van denunciar unes 30 persones. La festa il·legal s'havia organitzat de manera gairebé professional. Els assistents havien de pagar entre 10 i 15 euros per entrar-hi i hi havia begudes i música.

Festa il·legal sense mesures de seguretat

Tot, segons la Guàrdia Urbana, sense mesures de seguretat, distància ni mascaretes. Alguns dels convidats a la festa van marxar corrents i no van poder ser enxampats per la policia de Reus. Alguns, però, van deixar el cotxe a la masia. Quan van tornar a buscar-lo, van ser també denunciats.

UEIR REUS 2

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus durant el desallotjament de la festa / GUR

La festa estava ben pensada, asseguren fonts de la policia de la ciutat. Estava organitzada en un punt de complicat accés per la policia -que no hi passen durant la seva ronda de patrullatge- i també lluny de veïns. Per tant, com va ser detectada? Una de les convidades a la festa finalment no hi va voler anar i va trucar a la policia.

Una de les convidades va avisar a la policia

La noia hi havia d'assistir i a darrer moment va pensar que no era segur -a més d'anar en contra la normativa vigent- i va comunicar la festa a les autoritats. La Guàrdia Urbana va fer gestions amb els propietaris de la masia, que s'acostuma a llogar per festes o per turisme, i van saber que dues persones l'havien llogat pel cap de setmana.

Amb agents de paisà s'hi van acostar i van confirmar que hi havia més de dues persones. Va ser llavors quan es va activar la unitat d'intervenció i es va accedir al recinte de la festa. A més dels que van escapar saltant camp a través, alguns es van intentar amagar per la masia, però van acabar enxampats pels agents. La festa es va aturar sense incidents amb la policia.