Amb la imatge a la ment de l’estampida durant les celebracions de Halloween a Seül que han deixat més de 150 morts, una altra festa de Halloween a Sevilla podria haver acabat amb una altra tragèdia similar, però en petita escala. Un total de 13 menors d’edat han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris amb atacs d'ansietat, desmais i deshidratació. Els fets van tenir lloc poc abans de les nou del vespre d’aquest dissabte, quan diverses persones van trucar al 092 denunciant que a l’interior del local on estaven hi havia una saturació de persones.

Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Policia Local de Sevilla. Quan van arribar es van trobar una ambulància atenent una noia de 14 anys amb un atac d’ansietat, marejos, pèrdua de la verticalitat i extremitats adormides. Veient que hi havia més menors en la mateixa situació, es van activar més ambulàncies. Alguns agents policials es van quedar atenent els ferits que hi havia a l’exterior, mentre uns altres van anar cap al local.

El local tenia les portes bloquejades, l'aire condicionat apagat i havia tallat l’aigua als lavabos

Després de comprovar que les portes d’emergència estaven bloquejades, algunes persones del dispositiu de seguretat privada va alertar als policies de les males condicions en què es trobaven els assistents a la festa. A més de deixar entrar més gent de la que permetia la capacitat del local, els responsables no tenien l’aire condicionat activat, havien tallat el subministrament d’aigua als lavabos i no tenien botelles d’aigua per vendre als clients.

Davant aquesta situació, els agents de la Policia Local van retirar les tanques i van alliberar les sortides d’emergència perquè la gent pogués sortir a l’exterior. Un cop dins, van veure que la sala estava completament saturada. A terra hi havia joves ferits que estaven sent atesos per altres nois. Tots ells presentaven la pell envermellida, símptomes de fatiga, excés de sudoració, marejos, falta d’hidratació i dificultats per respirar.

Un total de 13 menors, d’entre 14 i 17 anys, van haver de ser atesos pels serveis sanitaris a l’interior de la sala per deshidratació, atacs d’ansietat i desmais. Dos d’aquests ferits, van haver de ser traslladats a un centre hospitalari. No es descarta que pugui haver més ferits que haguessin estat portats a un hospital pels seus propis mitjans. Els policies van procedir a desallotjar el local i precintar-lo de forma cautelar. A més, van contactar amb els familiars dels menors afectats per informar-los dels drets que tenen com persones perjudicades víctimes d’un delicte.

A l’interior del local, els agents van intentar demanar explicacions al responsable de l’organització de la festa, un home de 42 anys, sobre per què l’establiment es trobava en aquelles condicions, però la resposta que van obtenir va ser que tenia la necessitat de fer negoci encara que posés en risc la vida d’aquelles persones. “D’alguna forma he de guanyar diners”, els va explicar als agents que l’han acabat denunciant. La Policia Local ha obert una investigació sobre els fets.