Com a mínim 151 persones han mort i 82 han resultat ferides després que s’hagi produït una estampida durant les celebracions de Halloween a Seül, Corea del Sud. Segons ha informat el departament de bombers, el total de ferits és d'unes 82 persones i no es descarta que el nombre pugui augmentar. Pel que fa al nombre de morts, la xifra puja de moment fins a 151. Les autoritats han anunciat que s'investiguen més de 270 casos de desaparicions de persones relacionades amb l'estampida.

En les primeres imatges que s’han difós a través de les xarxes socials es pot veure a desenes de sanitaris i gent del carrer que anaven disfressades al mig de la vorera intentant reanimar a totes aquelles persones que es debatien entre la vida i la mort. El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha ordenat dur a terme una operació d’emergència per a subministrar primers auxilis als ferits i assegurar-se que tots tinguin un llit i atenció hospitalària. A més, ha declarat el dol nacional.

Una estampida de gent durant les celebracions de Halloween deixen prop de 100 ferits

La festivitat de Halloween és una de les més celebrades a Corea del Sud. Milers de persones surten cada any pels carrers del barri d’Itaewon, a Seül, per celebrar-ho amb disfresses. Es tracta d’una popular zona d’oci de la capital des del final de la II Guerra Mundial per la seva proximitat amb l’antiga base militar de Yongsan, on les forces armades dels Estats Units havien establert la seva caserna general.

Aquest dissabte semblava una celebració de Halloween com cada any, fins que al voltant de les 22.15 hora local, les 15.15 hora peninsular espanyola, s’ha produït la tragèdia. Els assistents sortien d’una festa i s’han aglomerat en un petit carreró proper a l’estació de metro de la ciutat, produint-se una estampida de gent. De moment consten uns 82 ferits i 151 morts.