La Policia Nacional ha detingut a nou persones com a presumptes membres d’una organització criminal dedicada al narcotràfic a Màlaga. Durant l’operació s’han confiscat 82 quilos de cocaïna que els delinqüents amagaven a l’interior de jardineres, que després transportaven amb camió per distribuir-la per tot el territori nacional. A més del tràfic de cocaïna, els agents també vinculen el grup a la distribució a petita i mitjana escala de marihuana i haixix, principalment a Madrid i voltants.

Les perquisicions van començar l'any 2022, quan la Policia Nacional va tenir coneixement de l'existència d'un grup organitzat que importava cocaïna des de República Dominicana i la introduïa a Espanya a través del port de Màlaga. Des d'allí, mitjançant diversos canals de distribució, feien arribar la droga a diversos punts del país, principalment a Madrid, però també a localitats del nord peninsular.

Amagaven la droga en jardineres

Els enviaments els realitzaven amb camions, en l’interior dels quals transportaven jardineres, fent veure que es dedicaven a la distribució de material d’hivernacles. Els investigadors van esbrinar que els criminals destinaven la mercaderia a un polígon industrial situat en la localitat de Coslada, prop de Madrid, des d’on es redistribuïa a altres zones. La Policia Nacional va engegar un dispositiu de control i seguiment d’un d’aquests camions, interceptant-lo abans que arribés a la seva destinació. A l’interior de les jardineres van trobar, ben amagades, més de 80 quilos de cocaïna.

Un cop requisada la droga, els investigadors van interrogar el conductor, i es van assabentar que no només traficaven amb cocaïna, però que tenien una àmplia xarxa de plantacions de marihuana i d'haixix. D'aquesta manera, els agents van dur a terme entrades i registres a cinc domicilis, on van trobar dues plantacions indoor de marihuana, a més de 13.000 euros en efectiu. En el marc d'aquestes operacions van quedar arrestades nou persones, tot i que no es descarten més detencions.