Líquid químic corrosiu a la Zona Franca de Barcelona. Un camió ha patit un vessament d'amines líquides corrosives, amb NU 2735, a una empresa del polígon industrial de la ciutat comtal. Concretament, Innospec Performance Chemicals Spain, SL, segons ha pogut saber ElCaso.cat, situada al sector F, C/43 N.10. És a dir, molt a prop de la via del tren que connecta la zona per mercaderies i a tocar del riu Llobregat, en el seu transcurs abans de desembocar a El Prat de Llobregat (Baix Llobregat). L'accident, que s'ha produït a les 13.31 hores, tal i com ha informat la companyia, ha ferit a dos treballadors.

Vessament controlat amb els treballadors ferits als ulls

El vessament del líquid corrosiu ha estat controlat pocs minuts després. No obstant això, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la alerta del pla PLASEQCAT i ha acordonat la zona de l'incident. L'empresa, per la seva part, ha activat el seu Pla d'Autoprotecció (PAU) i ha informat que no els calia ajuda de mitjans externs. A més, han explicat que la fuita s'ha produït mentre carregaven un dels camions. Pel que sembla tot ha quedat en un ensurt, tot i que dos treballadors han patit parcialment les afectacions de la fuita de les amines.

Els dos ferits, que estan pendents de la valoració del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), han estat atesos, en un principi, per coïssor als ulls, segons han explicat fons d'emergències a aquest mitjà. Aquesta és una de les causes que provoca aquest producte químic, que pot anar des de corrosió o irritació cutània fins a lesions o irritació ocular més greu. De fet, en el cas de mantenir contacte amb els ulls es necessita atenció mèdica immediata i esbandir els ulls amb aigua. En aquests moments es desconeix la gravetat dels dos treballadors, però han estat atesos a les mateixes instal·lacions d'Innospec Performance Chemicals Spain i aquesta mateixa empresa ha controlat la petita fuita patida aquest divendres al migdia a la Zona Franca de Barcelona.