Dues noies de 14 i 15 anys han resultat ferides aquest diumenge després de sortir disparades d'una atracció de fira a la localitat de Ventas de Retamosa, a Toledo, un poble d'uns 3.000 habitants que aquest mes de juliol celebra les festes en honor a la seva patrona. Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de dues de la matinada i, en rebre l'avís, fins al lloc s'hi han desplaçat voluntaris de Protecció Civil, una UVI Mòbil i una ambulància de suport vital bàsic, així com agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. Els sanitaris han atès les noies al lloc dels fets i les han evacuat a l'Hospital Universitari de Toledo.

Ha fallat el sistema de subjecció

Efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Local han obert una investigació sobre els fets per determinar les causes per les quals les dues adolescents han sortit disparades de l'atracció, coneguda com a Canguro Loco o Saltamontes. Segons els primers indicis, tot sembla indicar que s'hauria produït un problema en el sistema de subjecció i les barres han fallat. S'ha fet una inspecció ocular i l'atracció ha quedat precintada fins que no es descobreixi l'origen del problema que ha provocat la fallada del mecanisme de seguretat i es pugui solucionar. Fins aleshores, l'atracció estarà fora de servei i ningú s'hi podrà muntar.

Pel que fa a les dues noies que han sortit disparades de l'atracció, afortunadament només presentant ferides lleus amb talls a les extremitats i diversos hematomes i contusions. Aquest diumenge al matí, després d'estar unes hores en observació al centre hospitalari com a mesura preventiva per evitar qualsevol complicació en el seu estat de salut, les dues adolescents de 14 i 15 anys han pogut rebre l'alta mèdica i tornar a les seves cases amb la família.