Els quatre membres d’una família de Gran Canària van morir la nit de diumenge en un accident de trànsit a la localitat de Sibiu, a Romania, on havien anat a visitar la seva filla durant la seva estada d’Erasmus. Els pares van morir a l’acte, la jove estudiant a l’ambulància i la germana petita va acabar perdent la vida a l’hospital després d’unes hores en coma i ferida de gravetat. El sinistre va tenir lloc per culpa d’un altre conductor que va intentar fer un avançament en una zona prohibida i va envestir el cotxe on viatjava la família espanyola.

La família estava a Romania visitant la seva filla d’Erasmus

La família havia anat fins a Sibiu a visitar la seva filla aprofitant el pont de la Constitució. La jove, de 21 anys, era estudiant de la Universitat de Les Palmes de Gran Canària (ULPGC) i estava d’Erasmus a la Universitat de Sibiu durant un període de sis mesos. El tràgic accident ha deixat consternats els seus companys de classe a 4t de magisteri, especialment als tres alumnes que havien anat amb ella d’Erasmus a Romania i que rebran ajuda psicològica.

Des de la universitat canària ja s’han posat en contacte amb el consolat i l’ambaixada espanyola a Bucarest per treballar en la repatriació dels cossos dels pares, la jove de 21 anys i la seva germana petita de 15. El vicerector s’ha desplaçat fins a la ciutat romanesa per poder fer les gestions que necessitin els familiars dels difunts. També ha visitat els 14 estudiants espanyols que s’allotjaven a la mateixa residència d’estudiants que la jove i tenien relació amb ella.

Per la seva banda, l’escola on la germana petita cursava 4t d’ESO ha emès un comunicat lamentant la tragèdia i enviant el condol a amics i familiars. El centre educatiu ha suspès tots els actes que tenia programats per Nadal i ha convocat una missa en memòria de les joves per al 20 de desembre. La policia romanesa ha obert una investigació dels fets i acusarà d’homicidi el conductor de l’altre vehicle un cop surti de l’hospital, on va ingressar en estat greu.