Anar a netejar la tomba dels teus pares al cementiri i que en arribar et trobis que no hi són no deu ser una sensació gens agradable. Això és el que li ha passat a una dona a Marbella, Màlaga, que a principis de març va anar a portar flors al tanatori de San Pedro de Alcántara i va descobrir que el nínxol havia estat buidat. Les restes òssies del José, mort l'any 1989, i de l'Asunción, morta l'any 2006, havien desaparegut i no sabien on eren. Algú havia exhumat els cossos sense el consentiment dels familiars i sense avisar-los perquè hi hagués algú present. No entenien res, perquè tenien el nínxol llogat fins a l'any 2030 i estaven al corrent de pagaments.

Per aquest motiu, van preguntar què havia passat a l'empresa encarregada dels serveis funeraris, que els van anar donant diverses respostes. En un primer moment els van dir que els cossos havien estat llençats a la fossa comuna després que els operaris retiressin les restes mortals dels nínxols que estaven abandonats. L'endemà, en comprovar que aquest no era el cas, perquè estava pagat i l'havien anat a netejar per Nadal, des de la companyia que porta el cementiri es van posar en contacte de nou amb la família per dir-los que els ossos encara estaven allà i que els havien d'anar a buscar abans de tres dies perquè si no els acabarien llençant.

Les restes mortals es van incinerar per error

Aquesta contradicció en les dues versions va provocar que demanessin una reunió amb el responsable del cementiri, segons explica Málaga Hoy, qui finalment els va explicar el que havia acabat passant en realitat: les restes mortals havien estat incinerades per error. Segons els va explicar el director, una dona havia demanat l'exhumació de tres nínxols per incinerar els cadàvers que hi havia dins, però un treballador va cometre un error en apuntar-los i, en lloc de treure els del 1437, va retirar els del 1337 sense que hi hagués cap persona per comprovar que era el correcte. Posteriorment, les cendres van ser entregades a la persona que havia demanat la incineració. La família afectada ja té el seu contacte per reclamar-les i s'ha posat en mans d'advocats per reclamar al cementiri el mal que els han fet.