Quatre lladres han protagonitzat una persecució a tota velocitat pel centre de Begur (Baix Empordà). La Policia Local de Begur ha detingut aquest dissabte un dels integrants d'una banda de lladres després que entressin a robar en una casa, s'escapolissin en cotxe pel cor de la població gironina mentre els perseguia el cotxe patrulla que van acabar envestint. Un cop encaixonat el vehicle policial, els delinqüents van sortir del seu turisme i van continuar la fugida a peu a través del bosc. Tres dels quatre assaltants van aconseguir escapar i l'únic arrestat per un delicte de robatori a interior d'habitatge i d'un altre d'atemptat contra agents de l'autoritat ja ha passat a disposició judicial.

Així va ser la persecució pel centre de Begur

Tot va començar arran d'una trucada dels propietaris d'una casa a la Policia Local aquest dissabte. Avisaven que hi havia un grup de lladres intentant entrar a l'habitatge, tot i que els amos no eren a dins sinó que ho veien en remot per les càmeres de vigilància instal·lades al domicili. Els agents van adreçar-se fins al lloc i, en arribar, van sorprendre quatre individus que en marxaven corrents, segons ha informat l'Ajuntament de Begur. Els assaltants van entrar en un cotxe i van fugir a tota velocitat cap al centre de Begur.

La patrulla de la Policia Local els va perseguir pels carrers d'aquest municipi gironí a tota velocitat i mentre els suposats delinqüents conduïen de forma temerària. Tant és així que van arribar a posar-se en contra direcció a la rotonda de la cruïlla d'Aiguablava. El cotxe policial va posar-se a l'altura del dels fugitius però no va dissuadir-los, més aviat va provocar l'efecte contrari: els lladres els van envestir. Els van deixar encaixonats amb la tanca de protecció de la carretera.

El turisme dels lladres, arran del xoc, es va avariar. Per això, van decidir continuar la fugida a peu, a través del bosc. Els agents els van perseguir i van aconseguir detenir un dels quatre delinqüents, els altres van escapar. L'arrestat està acusat d'un delicte de robatori a interior d'habitatge i d'un altre d'atemptat contra agents de l'autoritat. Ja ha passat a disposició judicial.