El municipi del Mont-ras, al Baix Empordà, s'ha despertat aquest dijous amb un dels seus radars de velocitat destrossat. Ha estat cap a les sis del matí quan diversos veïns de l'avinguda de Palafrugell han començat a sentir el soroll d'una serra radial tallant una estructura metàl·lica. Alertats perquè encara era molt aviat, han tret el cap per la finestra i han vist que hi havia una persona intentant tallar el cinemòmetre. L'autor de l'acte vandàlic l'ha serrat parcialment, però no l'ha arrencat del tot per a poder-se'l emportar a casa seva. 

Els veïns han alertat dels fets als serveis d'emergències i, a quarts de nou del matí, hi han arribat agents dels Mossos d'Esquadra i efectius dels Bombers de la Generalitat. En aquell moment, però, ja no hi havia ningú i el radar de velocitat estava malmès. Veient que podia caure a terra i provocar danys o accidents més greus, s'ha acordonat la zona per evitar que les persones hi passessin i garantir la seva seguretat.

Posteriorment, s'ha avisat els tècnics de l'empresa concessionària del radar per reparar els danys provocats. S'ha soldat les dues parts que havien estat serrades parcialment i s'ha fixat l'estructura novament com estava abans de l'acte vandàlic. Al cap de poca estona, el cinemòmetre tornava a funcionar correctament. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació dels fets per determinar qui és la persona que ha dut a terme l'acte vandàlic, que tot sembla indicar que és algun veí del municipi que ja està fart que li arribin multes a casa després que aquell radar l'enxampi excedint la velocitat.

Un radar instal·lat fa només dos mesos

El radar que ha aparegut parcialment serrat aquest dijous a l'avinguda de Palafrugell de Mont-ras fa només dos mesos que s'ha instal·lat. La seva entrada en funcionament va ser el passat 15 de març i en la primera setmana ja es van posar més de 50 multes, algunes d'elles per circular a més de 100 km/h en un tram limitat a 50. La instal·lació del radar, precisament, es va fer com a mesura de seguretat davant l'excés de velocitat habitual en aquesta via, que uneix Palafrugell amb la carretera C-31 per anar fins a Palamós o la Bisbal d'Empordà.