El futbolista nigerià, Akeem Omolade, ha mort a l'edat de 39 anys anant cap a l'hospital després de sentir un fort dolor a les cames. Omolade va debutar amb el club de futbol de Torí (Itàlia) entre 2001 i 2003. Segons informa The Sun, el futbolista ha mort aquest dilluns a Palerm (Sicília) després que un amic seu truqués al servei d'emergències per sol·licitar assistència urgent. L'exdavanter es trobava dins el cotxe del seu amic, assegut al seient del copilot, i es disposaven a anar a una clínica perquè estudiessin els dolors aguts que des de feia un temps sentia en les seves cames.

Misteri al voltant de la seva mort 

De camí a l'hospital, el futbolista nigerià va perdre el coneixement, per la qual cosa el seu amic va trucar a emergències i va demanar ajuda enmig del carrer. Diversos agents de la policia van ser els primers a atendre'l. Va ser aleshores quan l'exjugador del Torí no responia. Segons les primeres informacions, els investigadors, en una primera inspecció, han descartat qualsevol signe de violència externa que indiqui una mort violenta.

La família d'Omolade ja va alertar que el jugador, nascut a Kaduna, havia manifestat prèviament dolors a les cames. Segons la informació, Akeem havia demanat ajuda mèdica perquè li diagnostiquessin la causa dels dolors tan forts que tenia, però cap professional no va poder determinar-ho. De fet, moments abans de morir, la intenció era fer-se una anàlisi profunda per descobrir-ho.

El club de futbol de Torí ha mostrat a les seves xarxes socials la tristesa que aquesta notícia els provoca: "El president, Urbano Cairo, i tot l'equip del Torí Club de Futbol comparteixen sincerament el dolor de la família d'Omolade per la mort del nostre exjugador Akeem Omolade. Tota la família del Torí envia les seves sinceres condolences als éssers estimats, pares i amics".

Un referent en la lluita contra el racisme

L'exfutbolista, que va arribar a Itàlia amb només 17 anys, va construir la seva trajectòria futbolística jugant a 10 equips del país fins a retirar-se l'any 2017. Omolade va ser protagonista de la lluita contra el racisme durant tota la seva etapa al Torí després d'haver estat objecte de burla per ultres del club. El futbolista va denunciar els atacs, fet que va provocar que els companys d'equip es pintessin la cara de negre per jugar el següent partit, sumant-se als actes contra el racisme i com una mostra de solidaritat i suport al jugador nigerià.

Ara, la mort de l'exdavanter de l'equip de futbol italià ha causat molta commoció entre tots aquells qui van compartir vestuari amb ell i s'espera que el misteri de la seva mort surti ràpidament a la llum.