La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona una dona que presumptament hauria comès un delicte d’estafa, arribant a aconseguir 3.700 euros fent creure a la víctima que era un familiar seu atrapat en un aeroport de Mèxic. En el marc de la investigació ‘Fride’, van poder identificar que la suposada ciberdelinqüent vivia a la capital catalana i comptava amb nombrosos antecedents policials per fets similars.

Estafava a les víctimes fent creure que era un familiar atrapat a l’aeroport

La investigació es va iniciar el passat mes de setembre, quan una persona va denunciar a la Guàrdia Civil d'Àvila que havia estat víctima d’una estafa. Segons va explicar als agents, li havien estafat 3.700 euros quan, suposadament, estava ajudant un familiar que estava en problemes. L’estafadora havia contactat amb ell a través d'una aplicació de missatgeria instantània i li havia fet creure que algú de la seva família estava atrapat en un aeroport de Mèxic. Li havia dit que l’aerolínia havia "retingut el seu equipatge per haver trobat substàncies estupefaents al seu interior".

Perquè li tornessin la maleta i evités entrar a una presó mexicana, demanaven a la víctima que pagués una quantitat econòmica. En comprovar que s’havia cregut l’engany, van anar un pas més enllà i li van fer una trucada telefònica, amb un número estranger, fent-se passar per personal de l’aeroport. D’aquesta forma, li van sol·licitar el pagament urgent per poder ajudar el seu familiar, de manera que no tingués temps de poder contactar amb el verdader familiar i adonar-se que l’estaven estafant.

Així doncs, la víctima va fer fins a cinc transferències d’un total de 3.700 euros. Posteriorment, però, va contactar amb el seu parent i, en veure que no sabia res i no tenia cap problema, es va adonar que l’havien estafat. Després de denunciar-ho a la Guàrdia Civil, els agents van descobrir que tot era un muntatge fet per una ciberdelinqüent resident a Barcelona que tenia antecedents per fets similars. Se la va detenir acusada d’estafar mitjançant enganys i coaccions. No es descarta que hagi pogut cometre més estafes d’aquest estil i que hi hagi més víctimes.