El cos mutilat de Natalia M., colombiana de 46 anys, apareixia flotant en una platja de Marbella (Màlaga) el passat 8 de gener. El que ja s'ha confirmat com el cinquè crim masclista des de l'inici del 2023 ha estat especialment macabre, en haver-se trobat el cadàver esquarterat, amb les mans i el cap tallats en un intent d'evitar la seva identificació. La seva ex-parella, Leonel H., de 45 anys i nacionalitat també colombiana, era detingut per la Policia Nacional poc després, i ha acabat confessant l'assassinat.

Ara, la família de Natalia ha demanat ajuda per les xarxes socials per recaptar els fons necessaris per poder tornar el seu cos a Colòmbia, on resideixen els seus dos fills grans. “Sol·licitem ajuda humanitària perquè els seus fills puguin reclamar el cos”, ha assegurat una de les nebodes de la víctima. “Volem una sepultura digna”, ha afegit.

Tenia una ordre d’allunyament

La relació entre Natalia i Leonel va acabar perquè aquest la maltractava. De fet, ja havia estat condemnat a sis mesos de presó per aquest motiu, tot i que la pena va quedar commutada per setze mesos d’allunyament. El presumpte assassí va trencar l’ordre i va trucar per telèfon a Natalia en repetides ocasions, amenaçant-la de mort si no tornava amb ell.

Després que un dels germans de la víctima identifiqués el seu cos a través d’un vídeo que circulava per les xarxes, la Policia va detenir Leonel, qui va acabar admetent que l’havia matat, esquarterat i llençat al mar. La principal hipòtesi dels agents és que la va assassinar perquè ella es negava a reprendre la seva relació, que havia durat només cinc mesos, i que la va mutilar per dificultar que fos identificada.

Tenia un còmplice

Leonel H. no va actuar sol. Segons informa l'agència EFE, el presumpte assassí de Natalia va comptar amb l'ajuda d'un segon home, un amic seu que li hauria assistit a l'hora de cometre el crim. Aquest segon sospitós ha quedat en llibertat provisional amb la prohibició d'abandonar el país, i està investigat per un presumpte delicte de cooperació en un assassinat.

Per la seva part, la ex-parella de Natalia ha ingressat en presó de manera provisional, comunicada i sense fiança acusat dels delictes d'assassinat i trencament d'una condemna d'allunyament. A hores d'ara els agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), juntament amb membres del Servei Marítim, estan tractant de trobar les restes del cos de la víctima pels voltants de les platges d'Elviria i Las Chapas.