Un home de 70 anys va morir després d'un tiroteig a la pedania El Jau, de Granada, quan intentaven matar el seu nebot en un intent de crim passional.

Maten l'Enrique per error a Granada

Enrique González, un agricultor jubilat de 70 anys, era molt estimat a la localitat en la qual vivia, una pedania de Santa Fe de menys de 1.000 habitants.

Tot se'n va torçar cap a les onze de la nit dimecres passat 10 de febrer, quan uns joves van disparar trets al seu cortijo per matar el seu nebot Guillermo, que s'havia refugiat allà.

La desgràcia va ser encara més gran quan els atacants no van atrapar la seva víctima, sinó el seu oncle Enrique, la seva dona de 63 anys i el seu gendre, de 27.

L'home de 70 anys va morir abans que els sanitaris poguessin fer alguna cosa per salvar la seva vida. L'esposa va patir ferides lleus i el gendre va ser hospitalitzat amb diagnòstic greu per dos trets a l'espatlla.

El motiu ha estat la principal incògnita d'aquest violent succés contra una família que, segons declaren veïns al programa d'Ana Rosa, no tenia problemes amb ningú.

L'objectiu era el seu nebot Guillermo

La primera hipòtesi va ser una venjança per narcotràfic, ja que es tracta d'una zona amb una gran quantitat de plantacions de marihuana, però va ser descartada poc després.

La segona teoria, que ara investiga la Guàrdia Civil, és un assumpte personal entre l'objectiu, Guillermo, i la seva exparella, resident en Santa Fe.

Segons el programa de Telecinco, el nebot de l'Enrique, el mort, es va desplaçar a Santa Fe, on es va trobar amb l'exparella i va esclatar un conflicte.

Va ser llavors quan un grup de joves va anar fins a El Jau per atacar el noi. La baralla va acabar amb una mà trencada i diverses destrosses materials.

Tiroteig El Jau / EFE

Maten per error un home de 70 anys quan intentava protegir el seu nebot, contra qui anaven dirigits els trets / EFE

Tanmateix, els agressors van tornar i el Guillermo es va refugiar al cortijo del seu oncle Enrique. Els assassins el van perseguir i van disparar contra els habitants de la finca, assolint l'home, la seva dona i el seu gendre, que es trobaven, a l'habitatge.

Els agressors detinguts i a judici

Els agressors van ser identificats després de la investigació, segons informa el mateix mig, però la qüestió era esbrinar qui va ser el que va disparar i va matar l'Enrique.

Aquest dilluns la Guàrdia Civil va detenir quatre persones en relació amb el tiroteig, entre els quals es troba el presumpte autor dels fets.

Tiroteig El Jau / EFE

Detenen quatre persones relacionades amb el tiroteig que va acabar amb un mort i dos ferits en El Jau, Granada / EFE

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Santa Fe, en funcions de guàrdia, ha decretat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut com a presumpte autor de la mort de l'Enrique a la seva casa d'El Jau.

Se l'acusa d'un delicte d'homicidi i els altres tres detinguts segueixen investigats i en llibertat en espera de la declaració davant del jutge.