La platja de Somorrostro de Barcelona està tancada des del dimecres a la tarda per la presència d'un estrany objecte a l'aigua. La Guàrdia Civil treballava amb la hipòtesi que podria ser un artefacte explosiu, però segons ha pogut saber ElCaso.com, és una falsa alarma: en realitat es tracta d'una canonada amb unes arestes que són potencialment perilloses.

L'alerta es va rebre el dimecres quan van veure un objecte rodó i d'uns 50 centímetres de diàmetre a un metre de la sorra, just a la zona on trenquen les onades i que està plena de banyistes. La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar la platja fins a saber què era l'objecte i, en cas que fos un artefacte explosiu de la Guerra Civil, desactivar-lo.

Explosivo playa Barcelona / GUB
Falsa alarma per artefacte explosiu a la platja de Somorrostro de Barcelona: és una canonada incrustada amb arestes potencialment perilloses  / Guàrdia Urbana de Barcelona

Una canonada incrustada amb arestes potencialment perilloses

Segons expliquen fonts de la Guàrdia Civil a ElCaso.com, es tracta d'una falsa alarma, no és una bomba, sinó una canonada: "Està incrustada i amb arestes metàl·liques potencialment perilloses".  Per poder treure aquest objecte de l'aigua, ho faran amb la tècnica de les microvoladures, que consisteix a crear petites explosions, de manera controlada, per extreure el màxim de material possible.

Quan l'Institut Armat hagi acabat les tasques, l'ajuntament de Barcelona s'encarregarà de treure les petites restes que podrien quedar. Així doncs, quan s'hagi acabat aquest procediment, la platja de Somorrostro tornarà a estar habilitada pels banyistes.

Saber quin objecte era no ha estat senzill, ja que la canonada està incrustada entre el marge i on trenquen les onades. Afortunadament, tot ha quedat en un petit ensurt. La Guàrdia Urbana de Barcelona avisarà sobre quan s'aixeca la prohibició d'entrar en aquesta zona de la platja.