Jesús Giménez, el fals metge de Terrassa, ho ha tornat a fer. Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest maldestre camaleó després de detectar que exercia com a metge a Girona tot i no tenir la titulació després d’haver falsificat el diploma d’un metge jubilat. Ara treballava de metge oferint els seus serveis en una empresa que té ambulàncies que fan serveis de prevenció en festes. Abans, però, entre el 2018 i 2023, i sobretot durant l'època de coronavirus, on va fer falta molt personal sanitari, s’havia fet passar per infermer, socorrista i vigilant de seguretat. Ara, pels antecedents que té, de Mortadel·lo, el jutjat de guàrdia de Girona en va decretar l'ingrés a presó.

Aquesta nova investigació contra Jesús Giménez, de 24 anys i nacionalitat espanyola, es va iniciar a primer de març, quan es va denunciar un cas d’un presumpte intrusisme laboral d’un home que es feia passar per metge. Els Mossos no van tardar a relacionar el sospitós amb altres fets semblants que s’havien denunciat els darrers anys. 

A presó el fals metge de Terrassa

Giménez utilitzava un carnet professional i un diploma acreditatiu de titulació universitària falsificats amb la identitat d’un metge titulat que ja s’havia jubilat i que no tenia coneixement d’aquesta usurpació. Els Mossos van saber que l’home havia treballat amb aquesta documentació des de desembre de l’any passat i que ja havia estat contractat per fer tres serveis en aquesta empresa que es dedica al lloguer de serveis d’ambulància en serveis preventius, com, per exemple, curses i festes majors. El jove ha estat ara detingut pels presumptes delictes d’usurpació de l’estat civil, falsificació documental, intrusisme laboral i estafa.

Antecedents per fer-se passar per metge i vigilant de seguretat

El febrer del 2022 va ser arrestat per la Policia Nacional per haver-se fet passar per un agent de seguretat privada i haver treballat per una empresa que donava servei a Renfe. Jesús Giménez havia canviat de nom i també de pentinat per evitar ser reconegut pels seus antecedents, però els agents el van reconèixer igualment.

El cas, en aquell moment, es va batejar amb el nom de Mortadel·lo. Abans, també havia estat detingut per agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell que el van enxampar després d’haver analitzat els documents que va presentar per treballar en una residència d’avis i també a l’Hospital de Martorell.