La popular pel·lícula V de Vendetta inspirada en la història del conspirador catòlic anglès Guy Fawkes continua influint en revolucions, desobediència civil, protestes i fins i tot a d'altres fugitius. Aquest és el cas d'un jove de 26 anys que estava reclamat judicialment a Elx, a Alacant, i va ser trobat per la Policia Local estirat en una carretera amb la característica màscara dissenyada especialment per la novel·la gràfica nord-americana entre les seves pertinences. Els fets van succeir el passat 26 d'agost i, segons ha informat el cos policial municipal aquest dijous, el noi estava reclamat per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Diverses persones van alertar els agents de "la presència d'un home estirat al terra a la carretera de Santa Pola". En arribar al lloc, els agents van trobar l'individu atordit i estirat a la carretera. Van preguntar-li què feia allà i ell els va explicar que havia arribat a peu des de la veïna localitat de Santa Pola. La Policia Local d'Elx el va atendre i va comprovar que es trobava bé. A més, li van sol·licitar la seva documentació personal, però va indicar que no portava res a sobre. Per això, va ser transferit a les dependències de la Guàrdia Civil de Sant Pola perquè l'identifiquessin.

Identificació, haixix i màscara de Guy Fawkes

La Guàrdia Civil va iniciar les indagacions a través de les seves bases de dades i va comprovar que li constava una ordre de cerca, detenció i personació al Jutjat Penal número 2 d'Elx. Així, doncs, amb aquests antecedents va ser detingut i durant l'escorcoll superficial portat a terme per motius de seguretat, segons explica el cos, se li va localitzar una substància vegetal de color marró. Ell mateix va indicar que es tractava d'haixix. Però hi havia més: la màscara de color blanc i amb el característic somriure del protagonista de la pel·lícula V de Vendetta, coneguda com de Guy Fawkes.