Assalt violent a Avià (Berguedà). Un home va trucar a la casa d'un altre cap a les dues de la matinada el passat dimecres 6 de setembre i li va demanar un got d'aigua. L'inquilí, primer per les hores i després per l'estranya sol·licitud, va negar-s'hi, però li va indicar on hi havia una font. Va aconseguir que marxés. Almenys per un temps, perquè va tornar poc després amb dos individus més i va estar una bona estona picant la porta i molestant. La víctima, finalment, va sortir de casa per recriminar-li les hores i el soroll i va ser en aquell precís instant quan els tres homes se li van tirar al damunt i el van començar a apallissar amb pals i pedres.

La víctima, malferida, va entrar al domicili per ordre dels tres atacants, mentre aquests l'amenaçaven amb un ganivet al coll. Un cop a l'interior de la casa, a Avià, van remenar una mica per intentar trobar qualsevol cosa de valor per emportar-se. Finalment, van endur-se el tabac de l'home, alguns diners en efectiu i algun altre objecte. Quan van marxar, el propietari de l'habitatge va alertar a emergències i va rebre assistència mèdica per diverses contusions al cap, la cara i diferents parts del cos, a més d'una fractura a la mà esquerra que va requerir la immobilització amb un guix.

Eren quatre atacants i han detingut tres

Els Mossos d'Esquadra, arran d'aquests fets, van obrir una investigació per trobar els presumptes autors del brutal atracament. Les indagacions policials van esclarir que no eren tres sinó quatre persones les que van accedir aquella matinada del passat 6 de setembre al domicili d'Avià. L'home que va trucar demanant un got d'aigua estava confabulat amb els altres tres i el seu objectiu era fer sortir la víctima de casa seva perquè els altres el poguessin assaltar i robar.

Una vegada identificats els lladres, entre el 18 i el 19 de setembre els Mossos d'Esquadra van localitzar i detenir a Berga tres dels presumptes autors. Són tres homes de 20, 21 i 51 anys, respectivament. La investigació continua oberta amb l'objectiu de localitzar el quart implicat. Els arrestats van passar aquest dimecres a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Berga.