Els agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria del Vendrell van detenir el passat dimarts un home a Calafell (Baix Penedès) per haver estafat més de 151.000 euros a un client, fent-se passar per agent immobiliari. L’arrestat, de 40 anys, ja va ser detingut en dues ocasions anteriors per delictes de les mateixes característiques; en total, l’acusat es va fer amb més de 300.000 euros obtinguts de manera fraudulenta, venent cases inexistents per tota Catalunya.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d’una persona resident a l’estranger, que estava interessada en l’adquisició d’un immoble a Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp). La víctima va alertar als Mossos d’Esquadra el novembre de l’any passat que un home que assegurava ser un assessor immobiliari col·legiat a l’Escala (Alt Empordà), li havia estafat 151.468 euros fent d’intermediari durant la suposada compra d’un habitatge. L’home oferia els seus serveis a Barcelona, Tarragona i Madrid a través d’una pàgina web que els investigadors van esbrinar era falsa.

Li va concedir una falsa hipoteca

Fent servir una falsa empresa propietat de la seva dona, el detingut es va guanyar la confiança de la víctima, falsificant tota mena de documents i, fins i tot, suplantant la identitat del responsable d’un banc de l’Hospitalet de Llobregat per concedir-li una falsa hipoteca per l’adquisició de la casa de Miami Platja. L’arrestat va començar a ingressar els diners de la víctima en un dels trenta comptes bancaris dels quals disposava per dur a terme les estafes. Durant tot aquest temps, la víctima creia que estava pagant pels seus serveis en concepte de despeses de notaria i traducció dels documents.

Detingut en diverses ocasions

En identificar l’estafador, els agents van comprovar que ja tenia diversos antecedents per haver comès delictes similars. Tant ell com la seva dona van ser detinguts el passat 24 de gener per tres estafes al Baix Penedès, gràcies a les quals es van embutxacar més de 85.000 euros. A més, l’any 2017, els acusats van cometre sis estafes i falsificacions a diferents localitats de Catalunya, que els va permetre obtenir uns ingressos que pujaven als 68.700 euros.

Els agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra manté el cas obert, ja que consideren que el detingut podria estar implicat en més casos d'estafa similar, així com en un cas continuat d'intrusió professional. Després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funció de guàrdia del Vendrell, l'arrestat va quedar posat en llibertat amb càrrecs.