WhatsApp forma cada vegada més part del nostre dia a dia, colant-se en l'àmbit laboral, educatiu i personal, i sent una de les aplicacions més utilitzades i esteses per estar en contacte amb família i amics mitjançant xat, trucades o videotrucades. I tenint pràcticament tota la nostra vida dins dels missatges, és normal que ens molesti o ofengui que algú accedeixi sense el nostre permís, a més de suposar un possible delicte.

El truc per bloquejar WhatsApp als tafaners

I si, encara que en diverses ocasions hàgiu advertit que no us agrada que us mirin el mòbil i continuen fent-ho, us presentem un truc senzill des de WhatsApp per bloquejar amb contrasenya l'aplicació i evitar que les persones que vulguin xafardejar no ho pugui fer.

Whatsapp / Pixabay

Whatsapp / Pixabay

El primer que cal tenir en compte per dur a terme aquest truc és, independentment del sistema operatiu que tinguis, que hem de tenir l'actualització més recent de l'aplicació, cosa que es pot comprovar a la botiga del nostre mòbil, ja sigui en la Play Store de Android o en l'App Store per a iOS, segons el cas. A la botiga escriurem WhatsApp a la barra de cerques i si surt directament "obrir" significa que està actualitzada. Al contrari, si surt "actualitzar", haurem de prémer per instal·lar les novetats.

Evitar que entrin a les nostres converses

Una vegada verificat això, entrarem en l'aplicació WhatsApp i anirem a "Configuració", per després buscar i entrar en l'apartat "Compte" i després en "Privacitat". Aquí trobarem l'opció de bloquejar l'app col·locant una contrasenya de sis dígits o l'empremta dactilars. En cas d'iPhone també es pot configurar parar que sigui desbloquejat amb reconeixement facial o Face ID, però és important tenir en compte que cal evitar descarregar aplicacions externes per no posar en risc les nostres dades personals.