Dos delinqüents multireincidents expulsats al seu país d'origen, un d'ells per segona vegada, en Lloret de Mar (Selva). Els agents del Grup Operatiu d'Estrangers de la Policia Nacional de la comissaria de Lloret han detingut i deportat dos homes, un jove de 24 anys i nacionalitat albanesa i un altre de 37 i de nacionalitat senegalesa, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat. El primer tenia al seu historial nombrosos antecedents per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, mentre al segon se li havia retirat la residència i acumulava 33 arrestos i set condemnes judicials de les quals es derivaven vuit anys de presó.

Torna amb una identitat falsa i l'expulsen una altra vegada

El jove havia estat expulsat d'Espanya el novembre de 2023 i havia tornat amb identitat falsa. Això havia dificultat la seva identificació i localització, però finalment va ser arrestat i es va procedir a l'expulsió a través de la Unitat Central d'Expulsions i Repatriacions (UCER) des de Barcelona. D'altra banda, l'home d'uns 37 anys portava residint al país des de fa 18 anys i tenia una residència vàlida. Aquest últim permís, no obstant això, va quedar extingit després de la sol·licitud dels agents en acumular l'individu un llarg historial de detencions i condemnes penals, que sumaven vuit anys de presó.

Després de l'anul·lació de la residència per part de la Subdelegació del govern espanyol a Girona, els agents de Lloret de Mar van localitzar l'home, el van detenir i va ingressar al Centre d'Internament d'Estrangers per poder demanar les corresponents autoritzacions a tots els jutjats als quals tenia causes pendents, un total de 33. Finalment, va ser expulsat a través de l'UCER des de Barcelona. La Policia Nacional, en compliment de la Llei d'Estrangeria, expulsa ciutadans amb un ampli historial delictiu, fet que, tal com expliquen, "redunda en la seguretat de tothom".