Un home veí de Santa Pola, a Elx (Alacant), va anar al cementiri per portar-li flors a la seva dona morta, però es va emportar una terrible sorpresa en arribar-hi: el cos no era al nínxol on l'havia vist enterrar. L'home va demanar explicacions als responsables i aquests el van informar que l'havien canviat de sepultura sense previ avís.

El marit es va trobar la làpida fora de lloc

Els fets van tenir lloc el passat 3 d'agost a Santa Pola i la situació ha portat la família a presentar una denúncia i iniciar una batalla legal al jutjat d'instrucció número 2 d'Elx després de l'ocorregut.

Segons relaten els familiars a El Periódico, la làpida de la víctima va ser moguda sense comunicar-li-ho prèviament a la família. Quan va arribar l'home al cementiri, se la va trobar recolzada en un dels murs, augmentant la seva incredulitat i angoixa. Ni rastre de la dona on l'havien enterrat ni tampoc de la notificació als éssers estimats.

El nínxol ja estava venut

Més tard i després de demanar explicacions al Cementiri municipal, de qui depenen els nínxols, els van informar que la dona es trobava enterrada dos nínxols més enllà d'on havia estat enterrada inicialment i que, a causa d'un error en el moment en què la família de la morta va sol·licitar el nínxol, aquest ja estava reservat i venut per a una altra família. Segons la versió de l'ajuntament, es tracta d'una sèrie d'errors encadenats i ja ha demanat disculpes personalment i a través de les xarxes socials.

Els familiars demanen explicacions i un responsable

Tanmateix, davant d'aquest fet tan dolorós, els familiars de la morta demanen que "algú es responsabilitzi". "No m'importava realment on fos el nínxol" afirma la filla, "en l'únic que em vaig fixar és que era davant d'un banc i vaig pensar que aquest estava bé per anar a veure-la. Si m'haguessin dit en aquell moment que estava venut, hauria elegit un altre" explica.

El pare va ser qui va informar la filla sobre el succeït: "Nena, la mama no està", afirma la filla, que no s'explica com ha pogut ser que en un poble com a Santa Pola, "ningú no ens avisés que anaven a desenterrar la meva mare". Els familiars afirmen no haver rebut notificació i així ho confirma el mateix ajuntament en un missatge a través de les xarxes socials publicat el passat 4 d'agost, que assumeix l'error de no avisar els familiars per a l'exhumació i inhumació del cos.

Des de l'entorn familiar esperen que es trobi una ràpida solució a aquesta enrevessada situació i, sobretot, demanen que algú es responsabilitzi dels fets, ja que algú va haver de prendre la decisió de canviar la seva mare de nínxol sense esperar una resposta i la presència dels familiars.