Una dona de 68 anys ha ingressat a presó per la mort violenta d'un home de 84 anys a casa seva a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat. Es tracta de l'exdona de la víctima, amb qui estava en tràmits de separació. La dona va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra el passat dimarts, poques hores després de la troballa del cadàver, i després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat el seu ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança acusada de ser la presumpta autora d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'assassina va ofegar l'home fins a matar-lo.

La troballa del cadàver es va produir el dimarts cap a les nou del matí. Efectius del SEM van alertar els Mossos d'Esquadra que hi havia una persona amb indicis d'haver mort de forma violenta en un habitatge del carrer de la Creu. Agents de la policia catalana van anar fins al lloc dels fets i van obrir una investigació sobre el crim. Des d'un primer moment es va tenir clar que havia estat un assassinat perquè presentava signes de violència. Tot i no tenir ferides per arma de foc o arma blanca, el cos presentava diverses contusions, ferides i signes d'haver estat estrangulat. Finalment, ha estat l'autòpsia practicada pels forenses la que ha confirmat les causes de la mort.

Consternació pel crim a Sant Andreu de la Barca

La Divisió d'Investigació Criminal i la Unitat Territorial de la Policia Científica es van desplaçar fins al domicili de la víctima per recollir proves i vestigis que indiquessin qui podria haver-hi darrere el crim. Els primers indicis van apuntar directament a l'exparella de la víctima, que va ser detinguda poc després. El succés ha generat una gran consternació a Sant Andreu de la Barca, on l'home de 84 anys era molt conegut perquè regentava un bar des de feia molt temps. Ningú s'explica com l'avi tan entranyable que coneixien ha acabat morint en mans de la seva exdona, de qui s'estava separant. Els Mossos d'Esquadra han de determinar ara quina motivació tenia la dona per cometre el crim.