Els cossos de seguretat han salvat la vida d'una dona d'avançada edat que es volia llençar al buit des d'un cinquè pis al centre de Barcelona. Els fets van tenir lloc el passat 11 de setembre a la Gran Via, quan la senyora va sortir a la part exterior del balcó amb la intenció de suïcidar-se.

Una agent de la Policia Nacional que tornava a casa després de participar en l'operatiu especial de la Diada va veure la situació i com una patrulla de la Guàrdia Urbana ja havia arribat al lloc. Davant la gravetat dels fets, l'agent fora de servei es va oferir a col·laborar en el rescat de la dona i van aconseguir entrar a l'interior de l'edifici.

En arribar al cinquè pis, però, no van poder entrar al pis de la senyora, ja que es trobava amb la porta tancada. Els policies van intentar accedir a través d'algun dels pisos del mateix replà, però en aquell moment els veïns no eren als seus domicilis. Finalment, gràcies a una radiografia que l'agent de la Policia Nacional tenia entre els seus objectes personals, van poder entrar a l'immoble de la dona.

La col·laboració policial evita la tragèdia

Un cop dins l'habitatge, l'agent de la Policia Nacional, un agent de la Guàrdia Urbana i una membre dels Bombers de la Generalitat van aconseguir agafar-la i fer-la passar a l'interior del balcó. Ja fora de perill, va ser atesa i observada al mateix lloc pels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques. Un cop estabilitzada, va ser traslladada a l'Hospital del Mar de Barcelona.

Des de la Policia Nacional destaquen la coordinació entre els diferents cossos policials, així com amb Bombers i SEM per tal de donar un servei eficaç i haver pogut salvar la vida de la dona. A més, apunten que ja en el moment de la formació com a alumnes a l'escola de policies es consciencia els futurs agents d'actuar en tot lloc i moment per evitar un mal imminent, encara que estiguin fora de servei.