La desaparició i mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid) s'ha convertit en un dels casos més complicats de resoldre. La investigació està sota secret de sumari i, per tant, és molt complicat saber en quin punt està la investigació. No obstant això, segons expliquen des del Govern de Castella i Lleó, "cada dia reben avenços informació rellevant del cas", explica la delegada del govern Virginia Barcones.

Esther López de la Rosa, de 35 anys, va desaparèixer el 12 de gener a Traspinedo, un petit municipi de Valladolid. Aquesta dona no tenia cap motiu per marxar sense deixar rastre i, quan els seus familiars van denunciar la desaparició a la Guàrdia Civil, es va obrir una investigació per localitzar-la com més aviat millor.

Van trobar el seu cadàver en una cuneta de la carretera de Traspinedo

Després de gairebé un mes de cerca, la pitjor de les hipòtesis es va complir: un veí de la localitat va trobar el seu cadàver a la cuneta d'una carretera. L'autòpsia va determinar que havia mort de manera violenta, concretament, atropellada. La persona que la va atropellar la va deixar agonitzant fins que va morir i el que va passar després, no està gens clar.

Les últimes investigacions apunten que la persona que la va matar, va posar el seu cos a la cuneta com a mínim, 24 hores després dels fets, una hipòtesi que ha anat variant al llarg dels mesos d'investigació.  No obstant això, és molt complicat saber què va passar aquella nit, ja que el cas es troba sota secret de sumari, fet que dificulta enormement saber en quin punt està el cas.

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba

La Delegada del Govern de Castella i Lleó assegura que hi ha avenços en la investigació de la mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid) i que cada matí rep informació rellevant / Arxiu

Ramón el Manitas, l'únic imputat pel cas, en llibertat amb càrrecs

L'únic imputat pels fets és Ramón el Manitas, que està en llibertat amb càrrecs, tot i que els investigadors cada vegada estan més convençuts que ell no és el responsable de la mort de l'Esther. Així i tot, com que la investigació ha fet tants girs de guió inesperats, ja no descarten cap hipòtesi.

"Estic seguint el cas en primera persona i cada matí rebo avenços i informació rellevant"

Tot i el secret de les actuacions, Virginia Barcones, la delegada del Govern de Castella i Lleó, assegura a El Español que el cas es resoldrà, però que necessita el seu temps. Ha destacat la importància de la ciència per resoldre el cas, ja que segons ella, és clau. "Estic seguint el cas en primera persona i cada matí rebo avenços i informació rellevant. Les unitats especialitzades estan treballant de manera coordinada", conclou Barcones.