Surten a la llum les declaracions del pare de l'Esther, la jove de 35 anys morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) després de passar gairebé un mes desapareguda. Aquest cas s'ha convertit en un dels més mediàtics dels darrers anys, ja que hi ha moltes dades que no quadren i el seu pare està convençut que el seu cos va ser col·locat a posteriori al lloc on va ser trobat.

L'Esther López de la Rosa, va desaparèixer a mitjan gener a Traspinedo, un municipi de Valladolid de poc més de 1.000 habitants. La Guàrdia Civil estava convençuda que havia estat víctima d'una desaparició forçosa i, de fet, van detenir un home com a presumpte autor dels fets, però va quedar en llibertat per falta de proves.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

Esther López de la Rosa era una veïna de Traspinedo (Valladolid) que va morir en estranyes circumstàncies i el seu pare ha explicat la seva versió dels fets / SOS Desaparecidos

Troben el seu cadàver en una cuneta d'una carretera de Traspinedo després de 24 dies desapareguda

Després de 24 dies de cerca i de batudes amb centenars de persones, van trobar el seu cadàver en una cuneta al costat de la carretera. En un principi, pensaven que havia estat víctima d'un crim i que algú havia posat el seu cos al lloc dels fets a posteriori.

La hipòtesi de l'atropellament cada vegada agafa més força

No obstant això, aquesta hipòtesi cada vegada tenia menys força, ja que hi havia molts indicis que havia patit un accident de trànsit i que el seu cos havia estat en aquella cuneta cada dia, uns fets poc probables, però no impossibles.

Així i tot, el cas continua sent investigat per la Guàrdia Civil i no es descarta cap hipòtesi. El pare de la víctima ha explicat la seva visió dels fets a El Norte de Castilla, on ha dit que confia en la feina que estan fent els investigadors per esclarir les causes de la mort de la seva filla.

"El cos no va estar a la cuneta tants dies"

"El cos no va estar a la cuneta tants dies. L'Esther era una dona molt fredolica i no em crec que la nit dels fets tornes caminant a set graus sota zero. M'hauria trucat perquè l'anés a buscar", explica l'home, que assegura que algú va posar el seu cos a posteriori. 

"Que els responsables paguin pel que van fer"

"Vull que s'esclareixi tot i que, tant si va patir un atropellament com qualsevol altra cosa, que els responsables paguin pel que van fer", explica el pare de l'Esther al diari El Norte de Castilla. El cas es troba sota secret de sumari i la investigació continua oberta per esbrinar els detalls que esclareixin les causes de la mort de l'Esther, que va causar gran commoció al municipi, que encara no dona crèdit al tràgic desenllaç.