La mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid) és un autèntic trencaclosques, ja que les circumstàncies en què va ser trobat el seu cadàver són molt estranyes. Després de practicar-li una autòpsia preliminar, han determinat que el seu cos presenta signes de violència, però no tenen clar que hagi estat assassinada, ja que hi ha molts caps sense lligar.

Esther López de la Rosa va morir per un xoc d'hipovolèmia, que és quan hi ha una pèrdua de sang molt gran que provoca que el cor no pugui oxigenar la sang i consegüentment, es provoca la mort.

El cos de l'Esther López presentava signes d'haver patit una mort violenta

En el cas de la desapareguda de 35 anys, aquest xoc va ser provocat per una hemorràgia interna, ja que tenia traumatismes severs a la zona de la panxa i del pit. Tot i que els metges forenses hauran de fer més proves per esbrinar els detalls de la mort de l'Esther, amb aquesta autòpsia preliminar s'han pogut formular tres hipòtesis sobre les causes de la seva mort

Esther López de la Rosa / Redes sociales

L'autòpsia de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) mostra que el cos de la desapareguda té signes de violència: no descarten ni l'assassinat ni la mort accidental / Xarxes socials

La hipòtesi principal: un homicidi

La primera és la d'un assassinat o homicidi: una o diverses persones l'haurien matat el 12 de gener, el dia que va desaparèixer. Haurien amagat el seu cadàver durant 24 dies i, finalment, la nit del divendres al dissabte, l'haurien deixat a la cuneta de la carretera on va ser trobat.

Els guàrdies civils pensen que aquesta hipòtesi és la més probable, ja que el seu cos va ser trobat en una zona molt propera on s'havien fet batudes amb més de 600 persones. Aquesta hipòtesi agafa més força amb els testimonis dels veïns del poble, que asseguren que han passejat per la zona en diverses ocasions en l'últim mes i que no havien vist res estrany. 

Possible víctima d'un accident de trànsit: poc probable però no impossible

No obstant això, totes les línies d'investigació estan obertes, també la d'una mort accidental, ja que no descarten que hagi estat víctima d'un accident de trànsit i que el seu cos hagi estat allà durant gairebé un mes, una hipòtesi poc probable, però no impossible, i més tenint en compte que el seu cadàver estava vestit amb la mateixa roba que el dia que va desaparèixer, amb la bossa de mà, les claus de casa i el mòbil. La tercera hipòtesi és que l'Esther hagi caigut des d'un lloc elevat, uns fets que no descarten, però que, igual que la hipòtesi de l'accident, és poc probable.

La Guàrdia Civil inspecciona la cuneta de la carretera on va ser trobada la desapareguda

Actualment, la Guàrdia Civil està inspeccionant la zona on va ser trobat el seu cadàver per esbrinar més detalls i esclarir els fets. Caldrà espera a saber els resultats definitius de l'autòpsia, ja que els agents pensen que llançarà esperança en saber com va morir aquesta jove de 35 anys a qui fa gairebé un mes, se li va perdre completament el rastre.